Illustrasjonsfoto: Bardu Røde Kors
Illustrasjonsfoto: Bardu Røde Kors

Bisto under leteaksjon i Spanstind

Alarmen gikk for nødetatene og frivillige hjelpeorganisasjoner torsdag kveld etter melding om snøskred i Spanstinden i Lavangen. Bardu Røde Kors hjelpekorps var blant de som rykket ut.

Publisert Sist oppdatert

Det melder lokallaget selv på Instagram.

Det var like etter 22.30 at Troms politidistrikt meldte at de hadde fått inn melding om et snøskred der det var en skredsøker som gjorde utslag i Spanstinden i Lavangen. Via Twitter meldte politiet at ambulansehelikopter fra UNN, ressurser fra Røde Kors og Norske Redningshunder var varslet. Helikopteret hadde gjort søk over skredet, og det var ingen tegn til at noen skulle være tatt.

Men før den meldinga kom, gikk alarmen hos Bardu Røde Kors hjelpekorps. På Instagram-kontoen sin skrive de at de rykket ut med redningsbil og to snøskutere kort tid etter at alarmen gikk.

– Bilen er pakket med nødvendig utstyr for skredredning i vinterhalvåret og står klar 24/7, skriver hjelpekorpset.

Med andre ord, det er ikke mange månedene i året bilen ikke er pakket for skredredning. Heldigvis var det falsk alarm da de rykket ut denne gangen

Ifølge skredvarslingstjenesten Varsom er det for regionene i Troms meldt faregrad to for snøskred i dag og i morgen.

– Vær varsom i bratte heng med myk og våt snø. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker, heter det fra Varsom.

Også Bardu Røde kors hjelpekorps har ei oppfordring til sine sambygdinger.

– Nyt den beste og siste tida av vinterfjellet! Husk Varsom for snøskredvarsel og fjellvettreglene, skriver de.

Powered by Labrador CMS