Nasjonalfossen Turistsenter AS konkurs:

TILBAKE VED RORET: Bjørn Harald Arntzen har igjen overtatt drifta av turistanleggene ved Målselvfossen. Det skjedde etter at leieforholdet til Nasjonalfossen Turistsenter opphørte i fjor høst. Foto: Toril Foshaug (arkiv)
TILBAKE VED RORET: Bjørn Harald Arntzen har igjen overtatt drifta av turistanleggene ved Målselvfossen. Det skjedde etter at leieforholdet til Nasjonalfossen Turistsenter opphørte i fjor høst. Foto: Toril Foshaug (arkiv)

Bjørn Harald Arntzen har igjen overtatt drifta

MÅLSELV: Mandag ble det begjært oppbud i selskapet som tidligere drev turistsenteret ved Målselvfossen. Selskapet ble etablert for et drøyt år siden.

Publisert Sist oppdatert

Nasjonalfossen Turistsenter tok i april i fjor over drifta av turistsenteret med Anne-Katrine Skaarup som daglig leder og styreleder. Det første som da ble gjort var å fjerne parkeringsavgifta ved Målselvfossen, samtidig som kafeen satset på mat som var laget fra bunnen av. I slutten av juni i fjor var det åtte ansette i selskapet.

Det lyktes ikke Nye Troms å få tak i Skaarup mandag ettermiddag. Ettersom det ble meldt oppbud var det styret i selskapet som begjærte seg selv konkurs. Nasjonalfossen Turistsenter hadde en egenkapital på 150 000 kroner da selskapet ble etablert i februar 2019.

Bostyrer på saken

Advokat Oddvar V. Eriksen på Silsand er oppnevnt til bostyrer. Eriksen opplyste mandag ettermiddag at han har forsøkt å skaffe seg litt oversikt over konkursen, men at han ikke har klart å komme i kontakt med styreleder og daglig leder Skaarup.

– Jeg må finne ut om det er noe fast eiendom i selskapet, slik at jeg får sikret en eventuell slik eiendom. Men så langt tyder alt på at selskapet holdt til i leide lokaler, sier Eriksen.

Han vil også sjekke ut om det er ført noe regnskap ettersom det er snakk om et selskap som bare var i drift i et drøyt år.

– Jeg vil vite mer når jeg får dokumentene på konkursen, sier bostyreren.

Første skiftesamling vil bli holdt 26. mai i Senja tingretts lokaler på Finnsnes. Eventuelle krav i boet må meldes til advokat Eriksen innen 1. mai.

Sluttet å leie i fjor høst

Det er Bjørn Harald Arntzen som eier begge turistanleggene ved Målselvfossen gjennom selskapet Nedre Målselvfossen Feriesenter AS. Han opplyser at leieforholdet til Nasjonalfossen Turistsenter opphørte allerede 1. september i fjor.

– Vi ble enige om å avslutte leieforholdet, og så overtok vi selv drifta fra 1. oktober i fjor. Nå er det Nedre Målselvfossen feriesenter som driver begge plassene ved Målselvfossen, sier Arntzen.

På grunn av koronaviruset er alt stengt ned ved Målselvfossen, men Arntzen framhever at de som har campingvogner og spikertelt der har mulighet til å komme og måkke snø og se etter tingene sine.

– Drifta blir startet opp igjen så snart myndighetene sier at den kan gjøre det. Det blir veldig tøffe tider for både oss og andre reiselivsbedrifter i hele verden på grunn av koronaen, avslutter Bjørn Harald Arntzen.

Powered by Labrador CMS