DREPTE MANGE SAU: Bjørnen slo til mot en saueflokk i Østerdalen og drepte syv sau for en drøy uke siden. Foto: Privat
DREPTE MANGE SAU: Bjørnen slo til mot en saueflokk i Østerdalen og drepte syv sau for en drøy uke siden. Foto: Privat

Bjørnejakta er forlenget

BARDU: Det antas at bjørnen som angrep en saueflokk i Øvre Bardu fortsatt er i området. Jakta er derfor forlenget med noen dager.

Publisert Sist oppdatert

I utgangspunktet skulle skadefellinga på bjørnen gå ut mandag denne uka. Etter mulige observasjoner har imidlertid Bardu og Salangen skadefellingslag fått utvidet skadefellinga med noen dager. Skadefellingsleder Tore Helberg bekrefter at de skal ut på jakt igjen mandag ettermiddag, denne gangen med opptil ti jegere.

Nye Troms skrev i forrige uke om bjørnen som angrep saueflokken til bonden Karl-Oskar Fosshaug. Seks sauer ble funnet drept av bjørn i området Hompan og Blåberget i Østerdalen, og lam som hadde mistet sin mor ble tatt av ørn. Ifølge Helberg har bonden nå funnet det syvende og siste kadaveret som han har lett etter siden angrepet, og dette er grunnen til at de nå får forlenget jakta.

– Det antas at han er i området enda. Vi har derfor fått forlenga skadefellinga slik at den ikke går ut når vi er ute på jakt, sier skadefellingslederen.

Ingen flere angrep

I slutten av forrige uke fulgte bjørnejegerne spor etter bjørnen inn i fjellet og i retning nordover. Ifølge Helberg kan det antas at bjørnen har gått mot Målselv, men de ønsker likevel å jakte i Østerdalen-området på grunn av de mulige observasjonene. Dersom jakten skulle bli resultatløs, forklarer Helberg at det er opp til bonden og Fylkesmannen i Troms å avgjøre om skadefellingstillatelsen skal forlenges enda mer.

– Hvis det ikke blir nye kadaver eller observasjoner, så bruker Fylkesmannen å avvente til det eventuelt blir ny skade. Det har tidligere skjedd at de beveger seg ut av området og at det ikke blir mer angrep, sier Helberg.

Enn så lenge har det ikke vært flere angrep av det de antar å være en ung hannbjørn.

Powered by Labrador CMS