BJØRNEJAKT: Det spekuleres om slagbjørnen i Bardu har forlatt området. Foto: Per Harald Olsen
BJØRNEJAKT: Det spekuleres om slagbjørnen i Bardu har forlatt området. Foto: Per Harald Olsen

Bjørnejakta over for denne gang

BARDU: Ingen sauer er tatt av bjørnen på rundt ni dager, og jaktlaget har ikke sett snurten av slagbjørnen.

Publisert Sist oppdatert

Fellingstillatelsen gikk ut lørdag. Det har heller ikke vært tap av sau siden forrige fredag. Derfor har de tre bjørnejegerne fra henholdsvis Alta og Trøndelag reist hjem, og fellingslaget lokalt har vendt tilbake fra skogene.

Fellingsleder Pär Nilsen i Statens naturoppsyn sier på telefon fra Alta at bjørnejegerne fortsatt er stand by med sine fem hunder enda ei uke. Etter det blir hundene kjørt tilbake til Sverige.
– Bjørnen har lett for å gjemme seg. Den er midt i sitt habitat, med mye markvegetasjon som stor blom i et frodig område, sier han.

Området fellingslaget har lett i, har vært fra Begkletten i sør og til Istind i nord, fortrinnsvis på sørøstsida av Barduelva. Dessuten har de sjekket i Walør sin besetning inne i skytefeltet ned mot Forsethmoen.

I ett tilfelle ble det gjort en feilmarkering av en hund på en jerv. Ellers har ikke hundene hatt teften av bjørnen.

Sauene går nå høyt oppe i fjellet, fra 600 meter og oppover. Det fine været har gjort beiteforholdene gode.
– Fordelen er at de har radiobjeller på. Skjer det noe, kan man se det veldig fort. Det vil komme dødsvarsel hvis de ligger stille i mer enn fire timer. Da blir det en rød prikk på senderen, sier Nilsen.

Bjørnen dreper sauen ved et slag over ryggen. Deretter spiser den brystfettet og juret. Det spekuleres i om bjørnen har gått videre etter at den har tatt seksti sauer i besetningene i Øvre og Nedre Bardu siden begynnelsen av juni.

Powered by Labrador CMS