LEKEN: Den lille krabaten er den sjuende bjørnen Polar Park har i sin bjørnefamilie. Den ble trolig født i begynnelsen av januar. Foto: Privat
LEKEN: Den lille krabaten er den sjuende bjørnen Polar Park har i sin bjørnefamilie. Den ble trolig født i begynnelsen av januar. Foto: Privat

Bjørnungen skremte bort faren

BARDU: Den lille sjarmøren i Polar Park viste seg fram i helga. Men møtet med faren ble ikke helt som ventet.

Publisert Sist oppdatert

Dyreansvarlig Stig Sletten klarte i løpet av helga å få tatt et bilde av den lille krabaten mens den kom ut av hiet og lekte i snøen. På et tidspunkt samlet alle bjørnene seg ved fôringsplassen. Også Truls, som er far til bjørnungen.

– Da sprang plutselig bjørnungen mot faren, som for å hilse på han. Truls ble redd og trakk seg unna. Det så ut som at han ikke ville vedkjenne seg ungen, sier Sletten og ler.

Om navnet på den nyankomne blir Korona eller noe annet, har de ansatte i dyreparken ikke tatt stilling til ennå. De vet heller ikke kjønnet, for det er det for tidlig å si noe om.

– Det blir utrolig spennende å følge med hver dag som går, og hvordan dette utvikler seg, sier Sletten.

Stengt park

Daglig leder Jens Dybwad sier det er stor interesse for nyheten om bjørnefødselen både på nettet og fra media.

– Folk synes det er kjempeartig, sier han.

Men siden parken er koronastengt, kan de ikke slippe til publikum som ønsker å få et glimt av bamsen.

– Det er synd, for nå skulle vi ha gått ei fin vårtid i møte og lagt til rette for besøk. Men det kan vi ikke gjøre ennå.

Må vente

Ut fra tidligere erfaring tror Dybwad at en bjørnunge ville ha trukket besøkstallet opp i parken. I begynnelsen av mai vil det komme en nasjonal avklaring om arrangementer og gis nye retningslinjer også for kategorier som Polar Park sorterer under.

– Vi må først se hva de nasjonale føringene medfører av konsekvenser for oss. Så får vi legge en plan i samråd med smittevernlegen i Bardu før vi gjør noe som helst, sier han.

Powered by Labrador CMS