ENDELIG NYTT KURS: Rockulf inviterer neste helg til det første rockeverkstedet siden november 2018. Her fra da tidligere og nåværende medlemmer jublet over å bli tildelt Kulturprisen 2021. Arkivfoto: Kari Anne Skoglund
ENDELIG NYTT KURS: Rockulf inviterer neste helg til det første rockeverkstedet siden november 2018. Her fra da tidligere og nåværende medlemmer jublet over å bli tildelt Kulturprisen 2021. Arkivfoto: Kari Anne Skoglund

Blåser liv i rockeverkstedet igjen

ØVERBYGD: Sist rockeklubben Rockulf kunne invitere til kursaktivitet var i november 2018. Men neste helg blir det liv og røre på Bjørkeng oppvekstsenter.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 14. og lørdag 15. januar inviteres bygdas unge rockere til kurs i regi av Rockulf. Kyndige instruktører Sveinung Sørli og Terje Øverås skal over til sammen ni timer veilede deltakerne i samspill og videreutvikling av ferdigheter. Begge er aktive musikere som startet sine karrierer i Rockulf i sine bardomsår.

– Idealsituasjonen er unge musikere som allerede holder på med et instrument, eller er glad i å synge, også setter vi dem sammen i ei bandsetting. Da lærer de mer om sitt eget instrument og det å spille sammen med andre. Det viktigste er uansett at de er interessert og har lyst til å lære. Kanskje får noen forsøke seg på et nytt instrument også, sier Thor Eirik Bakken, leder i Rockulf.

Ildsjeler

Det er langt fra første gang de arrangerer rockeverksted i Øverbygd, men det har blitt litt lenger siden sist enn de skulle ha ønsket.

– Dette kurset skulle vi egentlig ha før jul, men det rakk vi ikke. Vi er overhodet ikke mange ildsjeler, og mange av de som har vært aktive er ute på studier eller har flytta fra bygda, sier Bakken.

Også blant medlemmene er det mange som har forlatt redet.

– Vi har hatt ei facebookgruppe for Rockulf der vi har annonsert kurs tidligere. Men nå ser vi at mange av de vi har hatt med er blitt voksne, og da trenger vi å rekruttere nye unge musikere. Det er derfor vi tenkte at annonsering på Oppslagstavla Øverbygd på Facebook var noe som kunne fungere, sier han.

Muligheter

Tidligere år har kursdeltakerne på våren fått opptre på konserten på 17. mai ved Bjørkeng oppvekstsenter, og noen av bandene har fått være med å åpne den årlige rockemønstringa i romjula. De siste årene har dessverre koronapandemien satt en effektiv stopper for disse arrangementene.

– Det er enkelte som har blitt band etter et sånt kurs. Det som har gitt best effekt av kurset er at de som deltar har interesse for å drive med musikk og har tatt i et instrument før, så vi ikke må legge det helt ned på grunnferdigheter, sier Bakken, som understreker at de ikke ønsker å utestenge noen.

– Vi må ha en balanse mellom inkludering og hva deltakerne får utbytte av, for vi har kanskje bare ett kurs i året, sier han.

Med forbehold

Bakken understreker også at de vil gjøre sitt beste for å følge smitteverntiltak på kurset, og at det planlegges for gjennomføring selv om det kan bli avlyst på kort varsel dersom koronasituasjonen endrer seg.

– Hvis det skulle bli en smitteøkning på noen av skolene, så vil vi måtte avlyse. Det kan skje helt fram til selve kursdagen, men vi håper vi skal kunne gjennomføre, sier han.

Powered by Labrador CMS