MÅLSELVPATRIOT: Fisker Rolf Pettersen ble provosert over beskyldningene fra MJFF om tyvfiske det var fysisk umulig at han kunne begått. Fiskeutvalget hos MJFF beklager det inntrufne, men mener også at hele episoden kunne vært unngått, dersom Pettersen bare hadde klargjort situasjonen fra starten av. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
MÅLSELVPATRIOT: Fisker Rolf Pettersen ble provosert over beskyldningene fra MJFF om tyvfiske det var fysisk umulig at han kunne begått. Fiskeutvalget hos MJFF beklager det inntrufne, men mener også at hele episoden kunne vært unngått, dersom Pettersen bare hadde klargjort situasjonen fra starten av. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Ble feilaktig beskyldt for fiskejuks

MÅLSELV: Rolf Pettersen fra Narvik ble mildt sagt overrasket da han tidligere i uka mottok en epost fra Målselv jeger- og fiskerforening (MJFF) med beskyldninger om fiskejuks. – Jeg var ikke i nærheten av Målselv på det tidspunktet, og synes det er utidig å få slike anklager mot meg, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Målselv jeger- og fiskerforening hevdet i en epost å kunne fotodokumentere at Rolf Pettersen hadde fisket ulovlig i sone 3, Båtstøa, tidligere denne måneden. Og det selv om sportsfiskeren fra Narvik beviselig var og fisket i Salangselva på dette tidspunktet. Som ihuga laksefisker tilbringer Rolf Pettersen mye av sesongen i nettopp Målselv, som han anser for å være det vakreste stedet på jord. Han ble provosert av korrespondansen med fiskeutvalgets mann, som etter noen runder heller ikke ville sende over bildet, slik at Pettersen kunne se det påståtte bevismaterialet.

– Jeg lurer veldig på hva Målselv jeger- og fisk legger til grunn for sine beskyldninger. Hvor har de fått det fra at jeg fisket i Målselva? Hvordan vet de at bildene ble tatt akkurat der det er sagt? Og hvorfor kan de ikke sende meg dette såkalt billedbeviset de hevder å ha, slik at jeg kan se om det i det hele tatt er meg - hva har de å skjule?, undrer han.

Nå frykter Pettersen at han for all ettertid, uansett utfallet av saken, vil bli husket og omtalt som «juksemakeren fra Narvik» blant lokalbefolkninga og de med tilknytning til Målselva, noe han ikke opplever som et veldig hyggelig scenario.

– Jeg synes MJFF gjør mye bra, og jeg er til og med støttemedlem der selv. Terskelen for å gå til det skritt å beskylde noen bør være steinhøy, mener han, og synes han har lov til å være oppbrakt over det som nå har skjedd, og at MJFF bør legge seg flat.

Strengt regulert

Fiske i sone 3 er populært. Og for at flere skal kunne ha muligheten til å fiske her, selger MJFF kun to kort per år til hver person. I tillegg er det kun to personer som kan fiske i sonen hvert døgn. Pettersen forteller at han har fisket sine to tillatte døgn i sone 3 for i år, 28. juli og 19. august. Det var i forbindelse med fiske torsdag 11. august at MJFF ble varslet av en annen fisker på nabosonen. Vedkommende sendte et mobilbilde av to personer, der den ene fisket fra en oppankret båt, noe som er lovlig, mens person nummer to sto inne på land på nordsida og fisket, noe som ikke er tillatt ettersom fiske på denne sida forvaltes av grunneiere. Rolf Pettersen pleier å kjøpe fiskekort på nettet via hjemmesidene til Inatur, der alle kjøp registreres og loggføres og legges til i kjøperens profil. Her står Pettersen ikke oppført med kort for den dagen MJFF skal ha funnet ham i systemet sitt, utpekt ham som synder og truet med nekte ham å fiske i favorittelva si til neste år.

– Jeg har til og med ringt til Inatur og fått bekreftet at de ikke har registrert kort på meg denne dagen. Jeg er også den eneste med mitt navn som er i deres system. En annen ting er at MJFF sendte en felles epost til både meg og en navngitt annen person, med det resultat at jeg nå har konfidensielle opplysninger om en totalt ukjent person, som jeg ikke skulle hatt, sier Pettersen.

Statskog har overlatt forvaltningea av laksefiske på sine eiendommer fra Målselvfossen til Trongen til MJFF. Det er fiskeutvalget til MJFF som har ansvaret for organisering og tilrettelegging av fiskekortsoner, og de slår hardt ned på ulovlig fiske og straffer brudd på bestemmelsene med bortvising fra elva og utelukkelse fra neste års fiske.

Etter at Nye Troms tok tak i saken, har Steinar Holen hos fiskeutvalget lagt seg flat og innrømmet at han gjorde en feil som førte til at Rolf Pettersen urettmessig ble blandet inn i saken, og fikk tilsendt eposter han ikke skulle hatt.

– Jeg har sjekket det opp og funnet ut at jeg har feilregistrert kortet på Pettersen. Han hadde ikke kort 11/8, men 19/8. Jeg har nå beklaget overfor han at han i det hele tatt fikk første mail, sier han.

Holen mener siste ukes disputt kunne vært unngått dersom Rolf Pettersen i sin førte epost bare hadde sagt fra til ham at han måtte ha gjort en feil, og at Pettersen ikke hadde vært i Målselva den dagen.

– Da kunne vi fått rettet feilen tidligere. I stedet ba han bare om å få oversendt bildet, hvilket også den andre fiskeren gjorde, og jeg tolket det som at de var mest opptatt av å se om det var mulig å identifisere dem på bildet, og hvem av dem som eventuelt sto i elva på det gitte tidspunktet og hvem som var i båten, og at de kanskje hadde byttet på det, forklarer Holen.

Han sier at fiskeutvalget nå i etterkant har hatt full gjennomgang av alle fiskekort. Person nummer to i saken hadde visstnok kjøpt kort på vegne av en annen, som Holen nå i tillegg har henvendt seg til.

– Vi hadde kun solgt ett kort den 11. august, så med bilde av to mann som fisker i elva, kan vi vel trygt si at noen har fisket uberettiget, sier han.

Fiskeutvalget fant til syvende og sist vedkommende som befant seg i elva da tyvfisket ble rapportert, og venter nå på en respons fra denne personen.

Powered by Labrador CMS