Nå blir det sommerleirer for ungdom på Bardufoss:

DEN SATT: Stig Magne Hagen fra Arena Bardufoss kan glise over å ha fått et tilslag på 300.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Fornøyde er også Erling Andreassen (t.v.) fra BOIF og Karin Skogmo fra Polarbadet. Foto: Ivar Løvland
DEN SATT: Stig Magne Hagen fra Arena Bardufoss kan glise over å ha fått et tilslag på 300.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Fornøyde er også Erling Andreassen (t.v.) fra BOIF og Karin Skogmo fra Polarbadet. Foto: Ivar Løvland

Ble overrasket med 300.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen

RUSTAHØGDA: Bardufoss OIF hadde planene klare for fire sommerleirer for ungdom til sommeren. Med stor støtte fra Gjensidigestiftelsen kommer leirene til å bli en realitet.

Publisert Sist oppdatert

– Tusen takk, dette blir kjempebra, sier Stig Magne Hagen fra Arena Bardufoss når han får summet seg litt.

For da han og hans medarrangører i Bardufoss OIF trodde søknaden de hadde levert til Gjensidigestiftelsen skulle besvares først i neste uke, kunne kundevalgt Hanne-Therese Ridderseth i Gjensidigestiftelsen overraske arrangørene bak den planlagte sommerleiren allerede tirsdag. Via telefon kunne hun fortelle dem at de får pengene de hadde søkt om – og som det var nødvendig å få tilslag på – for å kunne arrangere sommerleiren for ungdom under 16 år.

Her får Karin Skogmo, Erling Andreassen og Stig Magne Hagen beskjed per telefon om at de får 300.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen.

– Dere får tilslag fordi vi har stor tro på det opplegget dere har skissert. Vi velger kun ut de beste og gir penger til dem, og det dere har søkt om synes som et spennende og artig opplegg etter en tung periode med korona, sier Ridderseth.

Milliondryss

Gjensidigstiftelsen deler i år ut over 2,5 millioner kroner til sommeraktiviteter i Troms og Finnmark og Svalbard. På landsbasis får 433 organisasjoner til sammen 64,2 millioner kroner til aktiviteter for barn og unge i sommer.

– Vi ble imponert over engasjementet og søknaden til BOIF, og vi ser at dette er et tiltak som passer veldig godt til det vi så etter i denne søknadsrunden. I juni åpner en ny søknadsrunde hvor målet er å skape aktiv fritid for alle. Denne utlysningen kan sees på som en form for videreutvikling av prosjektene som skapes i sommer, og vi håper at lag og foreninger også her kaster seg rundt og søker innen 15. september sier Hanne-Therese Ridderseth.

Fire leire

På Bardufoss ser arrangørene for seg fire ulike ukelange sommerleirer på Rustahøgda. To skal være rett etter skoleslutt i juni, og de to siste skal være i de to ukene før skolestart i august. Da skal det legges opp til en mengde aktiviteter rundt om i nærområdet.

– Leirene våre skal være for barn opp til 16 år fra hele Troms. Vi ser for oss kanskje maksimalt 25 unger på hver leir, og alt skal være gratis for dem. Kanskje vil vi måtte være selektive og prioritere dem som trenger mest å være med på slike leirer, sier Stig Magne Hagen i Arena Bardufoss.

Hanne-Therese Ridderseth i Gjensidige med «sjekken» BOIF skal få.

Gratis for alle

Det var han som førte pennen da søknaden til Gjensidigestiftelsen ble laget. Han mener et lavterskeltilbud som disse leirene vil skape aktivitet og hygge for alle parter.

I søknaden til Gjensidigestiftelsen ble det lagt til grunn at leirene skal være gratis for deltakerne, og det får de til takket være tilskuddet de nå får. Det skal gå til å lønne en hovedansvarlig og sørge for at deltakerne får være med på alle aktivitetene som det kan væres med på i området. I tillegg til å kunne være tilskuere på eventuelle større begivenheter som arrangeres i området i leirdagene.

– Vi skal tilrettelegge for et aktivitetstilbud for ungdom som vil skape trivsel for alle, sier Stig Magne Hagen.

Uten stress

Han håper de skal kunne spille på lag med Polarbadet, Storhallen og andre idrettsanlegg og fasiliteter i området. Med tildelinga fra Gjensidigestiftelsen vil de kunne leie både anlegg og kanskje lønne instruktører fra de ulike idrettene til leirene.

– Sommerleirene våre skal være til de ungdommene som er for unge til å ha sommerjobb, men som er gamle nok til å være med på leir. Vi skal skape profesjonelle aktivitetsuker, uten et stressende program, sier en fornøyd Stig Magne Hagen.

Det er ingen sure miner når Erling Andreassen, Stig Magne Hagen og Karin Skogmo får 300.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen til fire sommerleirer for ungdom.

Han tar gjerne imot tips om noen føler seg kallet til å være hovedansvarlig for sommerleirene, og oppfordrer gjerne ungdom som har lyst til å være instruktører om å melde seg.

– Alt vil skje innenfor de restriksjoner som vil måtte foreligge med tanke på korona når den tid kommer, lover Erling Andreassen i Bardufoss OIF.

Powered by Labrador CMS