Jens skulle med drosje fra UNN til MSAH

MED RULLATOR: Jens Sivertsen er fornøyd med å endelig ha kommet seg til Målselv syke- og aldershjem. Foto: Ivar Løvland
MED RULLATOR: Jens Sivertsen er fornøyd med å endelig ha kommet seg til Målselv syke- og aldershjem. Foto: Ivar Løvland

Ble satt av på butikktrappa

MOEN: Jens Sivertsen sin drosjetur fra Universitetssykehuset i Tromsø og til Målselv syke- og aldershjem ble ikke helt som den skulle. Hjelpetrengende ble han satt av drosja på Prix-trappa på Olsborg.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg trodde ikke det var mulig å bli hivd av drosja sånn, sier Jens Sivertsen oppgitt.

82-åringen har etter påske vært inn og ut av sykehuset, og hadde ei drøy ukes opphold på UNN bak seg da han skulle sendes til sykehjemmet sist torsdag. Han har bodd heime på Andslimoen med kona Anne Karin helt til nå, men var nå innvilget to ukers avlastning på sykehjemmet på Moen for å komme til hektene etter en tøff lungebetennelse. Dårlig til beins er han avhengig av rullator, men på Olsborg ble han bare satt av utenfor Prix torsdag ettermiddag. Der sto han og nærmest bare hang over rekkverket da kona Anne Karin Seljevold fant ham. Da hadde han stått der minst en halvtime.

– Hadde de nå enda ventet med meg i drosja på Olsborg til hun kom, men det fikk jeg ikke, sier Jens.

Han tror det var de to andre "skarpe karene", som han beskriver dem, som var med som passasjerer i drosja som fikk sjåføren til å ikke vente. Eller ville at drosjesjåføren kunne kjøre ham helt fram de siste fire kilometerne til sykehjemmet.

– De to andre gubbene i bilen ville fortest mulig fram til Narvik, sier Jens Sivertsen.

Han har plagdes mye med balansen i det siste, og var langt fra i god form da kona fant ham utenfor Prix-trappa.

– Det er for ille at en drosjesjåfør kan gjøre sånt som dette. Det kunne endt med tragedie, sier kona Anne Karin Seljevold alvorlig.

Hun mener mannen Jens er alt for snill av seg, og at han derfor godtok behandlinga som han ble utsatt for.

– Jens vil ikke skylde på sjåføren, men det er sjåførens ansvar når de har en pasient med seg hjem fra sykehuset. Da skal de sørge for at vedkommende kommer vel inn og blir tatt vare på. Enten det er hjemme hos seg selv eller på en institusjon, sier Seljevold, som også er nestleder i kommunens eldreråd.

Hun snakket med Pasientreiser fredag, og fikk da vite at sjåføren hadde sagt at hun overhørte en telefonsamtale hun og Jens hadde i drosja. Da mente sjåføren at ekteparet avtalte at hun skulle hente Jens på Olsborg.

– Det var aldri snakk om noe sånt. Vi avtalte at jeg skulle møte Jens sykehjemmet, sier Anne Karin.

I dag er hun bare glad for at mannen hadde mobiltelefon med seg. Da det varte og rakk og drosja ikke kom til MSAH, ringte hun etter ham. Da hadde Jens allerede stått lenge utenfor Prix. Hun skyndte seg da ned for å hente sin livsledsager gjennom de siste 30 år.

– Jens klarte ikke ringe meg selv, og han var kald og stiv i fingrene og i dårlig form da jeg fant ham. Han bare hang over gjerdet, sier kona.

De roser mottakelsen Jens har fått på Målselv syke- og aldershjem. Fra han ble varmet med kaffe og fikk mat da de kom dit torsdag kveld, og fram til nå.

– Han hadde ikke mye klær på da han ble satt av på Olsborg. Uten longs var han kald, selv om han hadde en boblejakke på seg. Nå blir han tatt godt vare på, sier Anne Karin.

Hjem til Andslimoen kan hun ikke ta ham før balansen er bedre, siden de har ei lang trapp inne i huset.

– Den klarer Jens ikke gå ned slik han er nå. Vi venter på å få montert en trappeheis, sier Anne Karin.

Jens Sivertsen var i sitt 50-årige arbeidsføre liv knapt borte fra arbeid en eneste dag på grunn av sykdom. Sykehus har han knapt vært inne i før han nå i vinter begynte å skrante. I yngre dager var han en aktiv idrettsmann som konkurrerte i kombinert med karer som Sverre Stenersen, og så sent som i fjor var han på fjellturer med kona. Å bli behandlet som han ble sist torsdag er heldigvis uvant kost for den 82 år gamle mannen. Han er i dag ikke like kvikk i replikken som før, og det mener kona er årsaken til at han ble satt av på Olsborg.

– Jeg følte meg som en pakke. Jeg håper jeg slipper flere slike opplevelser, sier Jens Sivertsen, og trykker Anne Karins hånd ekstra godt.

– Det var veldig godt å se kona igjen da hun kom og hentet meg, sier han med et varmt smil i ansiktet.

Hun håper også andre slipper opplevelser som denne de ble offer for.

– Slikt som dette skal ikke skje, sier Anne Karin Seljevold bestemt, og håper hun får Jens hjem i bedre form når avlastningsperioden på MSAH er over.

Powered by Labrador CMS