GODT SAMARBEID: John Giæver og Krister Skogli har utviklet et godt samarbeid, og er fornøyde med å få etablert et nytt medisinutsalg på Storsteinnes. Foto: Privat
GODT SAMARBEID: John Giæver og Krister Skogli har utviklet et godt samarbeid, og er fornøyde med å få etablert et nytt medisinutsalg på Storsteinnes. Foto: Privat

Blir likevel medisinutsalg på Storsteinnes

BALSFJORD: Fremdeles blir det mulig å hente sine reseptbelagte medisiner og handle apotekvarer på Storsteinnes.

Publisert Sist oppdatert

Befolkninga på Storsteinnes har fortvilet over tapet av det lokale medisinutsalget etter at det i fjor ble kjent at Apotek1, etter initiativ fra brødrene John og Ola Giæver, heller vil etablere et nytt apotek i Nordkjosbotn. Nå viser det seg at det likevel blir medisinutsalg i kommunesenteret – i den flunkende nye Spar-butikken til Krister Skogli.

Jobbet for

Skogli forteller til Nye Troms at han har jobbet for å få medisinutsalg til butikken sin de siste månedene.

– Dette har vi jobbet med å få på plass siden nyåret. Dette håper og tror jeg at blir kjempebra, og en positiv nyhet for Storsteinnes, sier Skogli.

Han har registrert at det har vært mye engasjement rundt medisinutsalget i bygda. Mange innbyggere på Storsteinnes har gitt uttrykk for at det er et stort tap å miste muligheten til å hente ut reseptbelagte medisiner og kjøpe apotekvarer.

Fullverdig sortiment

Det nye medisinutsalget vil være integrert i den nye Spar-butikken, som det er planlagt at skal åpne 25. mars, like før påske. Medisinutsalget er klart for åpning samtidig som butikken.

– Da vil vi ha et fullverdig sortiment med de mest populære varene på plass i medisinutsalget.

I tillegg vil de ha et slikt tilbud at folk kan bestille reseptbelagt medisin, som deretter leveres fra det nye apoteket i Nordkjosbotn. Apoteket i Nordkjosbotn skal for øvrig åpne 1. april.

– Vi håper dette blir et godt tilbud for innbyggerne på Storsteinnes, og også for de som bor i Malangen. Det er en del eldre mennesker som tar buss fra Malangen for å gjøre unna slike ærender på Storsteinnes, og nå kan de fortsette med det, sier Skogli fornøyd.

Godt samarbeid

Skogli forteller at han de siste ukene og månedene har opprettet et godt samarbeid med John Giæver og med Apotek1.

– Vi i kommunen er veldig heldige som får apotek til Nordkjosbotn, så tror vi at dette blir en god tilleggsservice, sier Skogli til Nye Troms.

Han forteller at det ikke vil være noen egne ansatte for Apotek1 i medisinutsalget, men at det skal betjenes av de ansatte på Spar.

Kjempebra

Lederen i den relativt nyetablerte velforeninga på Storsteinnes, Oddvar Skogli synes det er helt topp at det fremdeles blir et medisinutsalg i kommunesenteret.

– Nå er det bare å håpe at Giæver holder det han har lovt velforeninga i et møte, og det er at vi skal få til tilbud som er minst like godt som det vi hadde, sier Skogli.

Skogli er for øvrig bestefaren til Krister Skogli, som er kjøpmann på Spar.

– Det er sporty at han har klart å få det dit. Det er jo svært positivt for en nyetablert bedrift, sier velforeningslederen.

Powered by Labrador CMS