Storsteinnes skole, FAU, STIL og Trollskogen barnehage ber om et sikrere kryss:

FARLIG KRYSS: Dette krysset blir beskrevet som et farlig kryss av flere som benytter seg av det på daglig basis. Kommunen lover å se på saken. Foto: Sol Gabrielle Larsen
FARLIG KRYSS: Dette krysset blir beskrevet som et farlig kryss av flere som benytter seg av det på daglig basis. Kommunen lover å se på saken. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Blir lovt bedre brøyting

STORSTEINNES: Balsfjord kommune skal se på om det er mulig å gjøre noe med trafikksikkerheten i Moan-krysset på Storsteinnes. De har allerede startet med å sørge for mindre snø og bedre sikt i krysset.

Publisert Sist oppdatert

Nye Troms skreiv sist uke om hvordan Storsteinnes skole, FAU ved Storsteinnes skole, Storsteinnes idrettslag og Trollskogen barnehage har gått sammen om å sende et brev til Balsfjord kommune og samferdselsavdelinga ved Troms og Finnmark fylkeskommune. I brevet tar de opp trafikksituasjonen på Moan generelt, og i Moan-krysset spesielt.

Snø

«Sakens kjerne er brukernes opplevelse av et farlig veikryss. Dagens planløsning for krysset gir dårlig oversikt ved inn- og utkjørsel og skaper hyppige risikosituasjoner. Spesielt er dette et problem vinterstid ved høye snøskavler og glatt veibane,» skriver aktørene i brevet til kommunen og fylket.

Veiforvalter i Balsfjord kommune, Arnt Hansen, forklarer at kommunen er smertelig klar over problemet. Utfordringen med dårlig sikt og høye snøskavler tok han tak i forrige uke.

– Jeg fikk et par henvendelser i forrige uke fra folk som ville melde om forferdelig dårlig sikt i det krysset. Jeg fikk kontakt med de som brøyter den kommunale delen av veien, og de forsikret at de skulle kjøre snøen vekk og sørge for bedre sikt. Det er det eneste vi kan gjøre i første omgang, sier Hansen til Nye Troms.

Løsninger

I brevet fra Moan-aktørene til kommunen har de kommet med flere forslag til løsninger, for å gjøre trafikksikkerheten i området bedre. Rundkjøring, lysregulering, nedsatt fartsgrense og fartsdumper er nevnt.

– Fartsgrensene på den fylkeskommunale veien er vanskelig for oss å gjøre noe med, men det er klart at dette er noe vi må se hva vi kan få gjort noe med, sier Hansen.

I brevet blir kommunen oppfordret til å se på mulige løsninger på trafikksituasjonen, sammen med samferdselsavdelinga hos Troms og Finnmark fylkeskommune.

– Jeg skal ikke forskuttere noe eller love noe utfall, men det jeg kan si er at vi skal se på disse tingene. Gjerne sammen med fylkeskommunen. Vi kan ikke ha det sånn. Slik jeg forstår så er det skolebarn som går langs med denne veien også, så dette er det viktig at vi får sett på, sier veiforvalteren.

Powered by Labrador CMS