BLIR OMSORGSSENTER: Aleris Nord ønsker å etablere et omsorgssenter for enslige mindreårige asylsøkere under 15 år på Olsborg gjestestue. Hvis alt går etter planen vil det skje på nyåret.
BLIR OMSORGSSENTER: Aleris Nord ønsker å etablere et omsorgssenter for enslige mindreårige asylsøkere under 15 år på Olsborg gjestestue. Hvis alt går etter planen vil det skje på nyåret.

Blir omsorgssenter for barn

OLSBORG: Hvis alt går etter planen, blir Olsborg gjestestue omsorgssenter for enslige mindreårige asylsøkere på nyåret.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag skrev Troms Folkeblad at helse- og omsorgsforetaket Aleris Nord har inngått en leieavtale med eieren av gjestestua om å benytte lokalene som omsorgssenter for enslige mindreårige asylsøkere under 15 år. Regiondirektør i Aleris Nord, Håkon Melseth, bekrefter planene om et omsorgssenter, men han presiserer overfor Nye Troms at det foreløpig ikke foreligger en underskrevet avtale mellom Aleris Nord og eieren av gjestestua.

– Vi har ikke skrevet under en avtale så langt, men vi er i en prosess der vi har som mål å etablere et omsorgssenter på Olsborg gjestestue, sier han.

Ti plasser over nyttår

Melseth ønsker ikke å si noe om hvor langt Aleris Nord og eieren av Olsborg gjestestue har kommet i leieavtaleprosessen, men han håper at en endelig avtale skal foreligge snart.

– Hvis prosessen går som vi tenker, håper vi at vi skal ha et tilbud klart i januar eller februar for å kunne ta i mot enslige mindreårige asylsøkere. Vi håper at vi skal kunne ta i mot inntil ti barn under 15 år, sier han.

Bufetat (barne-, ungdoms- og familieetaten) er ansvarlige for omsorgssentre for enslige mindreårige, og etaten har sendt godkjenningsmyndigheter på befaring til Olsborg gjestestue. Godkjenningsmyndighetene har gjort en vurdering av lokalet og konkludert med at gjestestua er egnet til formålet som omsorgssenter.

– Nå jobbes det med noe restaurering og klargjøring slik at en får på plass de tingene som kreves for å tilfredsstille de kravene som stilles for et omsorgssenter, sier han.

Behov for plasser

At Aleris Nord ønsker å etablere et omsorgssenter for enslige mindreårige asylsøkere under 15 år på Olsborg, har utgangspunkt i dagens verdenssituasjon.

– Det som skjer i verden i dag, har gitt oss en tilstrømning av både voksne og enslige mindreårige asylsøkere til landet. Bufetat sitter med ansvaret for å skaffe omsorgssenterplasser, og de har gitt uttrykk for at behovet har vært stort. Dermed har vi sett på muligheter i vår region og på hvor vi kan gi et godt tilbud. Det er det som gjør at vi nå vil etablere oss her, sier Melseth.

Han forteller at Aleris Nord allerede har to omsorgssentre i Målselv, og at de i tillegg drifter omsorgssentre i Alta, i Gratangen og i Bø i Vesterålen.

– Vi har den kompetansen og den erfaringen som skal til for å gi et godt tilbud til disse barna, og det mener vi at vi også har her i Målselv. Vi mener vi kan gi dem et godt tilbud, sier han.

Powered by Labrador CMS