POPULÆRT TURMÅL: Skihytta i Karlstadskaret er et populært turmål. Nå har idrettslagets dugnadsgjengen fått midler til å oppgradere den fra flere hold. Foto: MÅLSELV IDRETTSLAGS SKIHYTTEUTVALG
POPULÆRT TURMÅL: Skihytta i Karlstadskaret er et populært turmål. Nå har idrettslagets dugnadsgjengen fått midler til å oppgradere den fra flere hold. Foto: MÅLSELV IDRETTSLAGS SKIHYTTEUTVALG

Blir pusset opp med manges hjelp

MÅLSELV: For to år siden erkjente Målselv idrettslags skihytteutvalg at skihytta måtte renoveres. Nå får de støtte til dugnadsarbeidet fra ulikt hold.

Publisert Sist oppdatert

Skihytta i Karlstadskaret er et populært turmål, og det for langt flere enn beboerne på Karlstad. Fra Karlstad oppvekstsenter går det ei fire kilometer lang løype til Skihytta, som Målselv idrettslag kjører og preparerer. Den kan også nås fra Møllerhaugen, Reinelv, Sørreisa og Krokbekken på Bardufoss. Skihytta blir også passert av alle som går Vakkerhumpens løypetrasé. For to år siden så idrettslagets skihytteutvalg at de måtte påbegynne et oppussingsprosjekt for å vedlikeholde den populære skihytta.

- Vi søkte i fjor og fikk innvilget 20 000 kroner av et av fylkeskommunens fond, og begynte på prosjektet. Men vi så raskt at pengene ikke rakk til. Helt tilfeldig kom vi i snakk med eleveierlaget, som årlig bruker å gi penger til lag og foreninger. Vi søkte om midler hos dem, og vi fikk ja med en gang. Det setter vi veldig stor pris på, forteller skiutvalgets leder Karl Leo Karlstad til Nye Troms.

Dugnadsarbeidet

Dugnadsgjengen har skiftet ut to vinduer og inngangsdøra til hytta.

- Vi skal nå lage ny platt og rekkverk til hytta. Vi skal også bytte ut pipa for å sikre at hytta ikke er brannfarlig. I og med at folk bruker den til å overnatte i, er det ikke forsvarlig å fortsette å ha ei 40 år gammel pipe til hytta stort lenger, sier han.

Nedre Målselv elveeierlag har i alle sine driftsår gitt av overskuddet sitt til lokale lag og foreninger, samt sykehjemmene i nedslagsfeltet sitt. Lagets leder, Trond Jarle Lunde, forteller at søknaden fra skihytteutvalget var en søknad de innvilget med glede. De innvilget nylig 20 000 kroner til oppussingsarbeidet, og i tillegg 3 000 kroner til løypekjøringa.

- Grunnlaget for at vi gir penger til dem, er at det ligger i et området de fleste grunneierne sokner til og vi er brukere av skiløypene og skihytta. Vi gir nesten til oss selv. Vi syns det er et særdeles godt formål, for det er mange ildsjeler som gjør jobben med å holde hytta vedlike og åpne for skigåere, sier Lunde.

Flere bidragsytere

Da Nye Troms snakket med skihytteutvalget, fortalte han at det hadde drysset enda flere midler til oppussingsarbeidet og løypekjøringa. Fysak Målselv har nylig gitt dem støtte til løypekjøring, mot at de kan benytte løypa som Til topps i Målselv-mål. Finnsnes-bedriften Presis veidrift AS har gitt dem 5 000 kroner. Det er alle nødvendige bidrag som gjør at skihytteutvalget nå gjør seg klar for i hvert fall 40 nye år med skihytta. Karlstad oppfordrer folk til å spenne på seg skiene, og benytte seg av løypetilbudet.

- Vi har åpent hver helg nå framover, og vi vil ha åpent i påska. Her er det mulig å få seg varm drikke og vafler, samtidig som vi kan by på en plass å sette seg ned, varme seg og få tørket vått tøy, sier han.

Powered by Labrador CMS