SMILEFJES: Leder Ole Johan Skogmo i BOIF fotball (t.v.) hadde 20 000 grunner til å smile onsdag. Selv etter at klubben hadde mottatt Fotballens busspris på 20 000 kroner klarte han nesten ikke slutte å smile. Her får Skogmo diplomet fra styremedlem Helge Matland i Troms fotballkrets. Foto: MORTEN KASBERGSEN
SMILEFJES: Leder Ole Johan Skogmo i BOIF fotball (t.v.) hadde 20 000 grunner til å smile onsdag. Selv etter at klubben hadde mottatt Fotballens busspris på 20 000 kroner klarte han nesten ikke slutte å smile. Her får Skogmo diplomet fra styremedlem Helge Matland i Troms fotballkrets. Foto: MORTEN KASBERGSEN

BOIF best på buss i Troms

BARDUFOSS: BOIF er desidert best i Troms på å bruke buss til bortekampene. Det har Troms fotballkrets nå satt en pris på.

Publisert Sist oppdatert

BOIF fikk onsdag Fotballens busspris 2017 for å ha brukt buss til kamper og turneringer for aldersbestemte lag. Prisen er på 20 000 kroner. Den er finansiert gjennom tilskudd fra Troms fylkes trafikksikkerhetsutvalg.

– BOIF er i en egen divisjon når det gjelder bussbruk. Det er ikke bare på fotballbanen de rykker opp. De ligger også høyt i divisjonssystemet når det gjelder bussbruk, sa styremedlem Helge Matland i Troms fotballkrets under utdelinga av prisen.

Fotballkretsen fikk inn svar fra åtte klubber da den utlyste en konkurranse om bussbruken til klubbene. Da kretsen gikk gjennom svarene, var det ingen tvil om at BOIF var flinkest til å bruke buss til sine bortekamper.

– BOIF brukte i år buss til 45 bortekamper. I tillegg har de kjørt buss til turneringer i både Alta og Narvik, fortalte Matland.

Ekstra krydder

Klubben kunne dessuten opplyse at de brukte BOIF-bussen til persontransport under Bardufoss Cup – Lians. I løpet av årets cuphelg ble nærmere tusen passasjerer fraktet gratis mellom trafikksikre parkeringsareal og fotballbanene på Rustahøgda.

– Det er trafikksikkerhet utover det klubbene vanligvis bidrar med. Persontransporten under cupen sikret at de tilreisende parkerte på trafikksikre arealer, og ikke parkerte langs E6. Det var et ekstra krydder i tilbakemeldinga som BOIF bidro med om sin bussbruk, sa daglig leder Jo Are Vik i Troms fotballkrets.

Bakgrunnen for Fotballens busspris er at fotballkretsen ønsker at klubbene skal bruke mer buss når de reiser til bortekamper og turneringer. Det er mer trafikksikkert enn å bruke personbiler. Dessuten er det både sosialt og miljøvennlig. Kretsen kommer også til å dele ut prisen til neste år hvis de får midler fra fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

Skjervøy idrettsklubb kom på en god annenplass når prisen skulle deles ut. Klubben fra Nord-Troms fikk derfor 5000 kroner i premie for sin bussbruk. I tillegg har fotballkretsen fått midler til å dele ut 3000 reflekser til unge fotballspillere som en del av trafikksikkerhetsarbeidet i Troms.

SMILEFJES: Leder Ole Johan Skogmo i BOIF fotball (t.v.) hadde 20 000 grunner til å smile onsdag. Selv etter at klubben hadde mottatt Fotballens busspris på 20 000 kroner klarte han nesten ikke slutte å smile. Her får Skogmo diplomet fra styremedlem Helge Matland i Troms fotballkrets.

Kommer godt med

Leder Ole Johan Skogmo i BOIF fotball begynte å stråle som ei sol da prisen på 20 000 kroner ble nevnt under tildelinga. Senere hadde han problemer med å slutte å smile.

– Det eneste jeg har å utsette på prisen, er at den ikke er større, sa han i en humoristisk tone.

Skogmo synes det er fantastisk at fotballkretsen setter pris på at klubben bruker ressurser på buss. Ifølge fotballederen er det et godt stimuli til å fortsette å satse på BOIF-bussen.

– Det er ikke til å legge skjul på at prispengene kommer godt med. Bare i år har vi hatt 70 000 kroner i vedlikeholdsutgifter på bussen. Prisen på 20 000 kroner kommer selvfølgelig til å bli brukt på bussen, slo han fast.

BOIF-bussen er en 2003-modell Mercedes Sprinter med plass til 15 spillere, en lagleder og en trener. Men da må enten laglederen eller treneren være sjåfør. Så langt i år har bussen kjørt over 20 000 kilometer. Den blir naturlig nok mest brukt i sommerhalv-

året. Årets lengste tur til en bortekamp gikk til Nordreisa. Det er 220 kilometer langs vei fra Bardufoss til Storslett. Etter kampen kom BOIF-laget heim klokka halv to om natta.

– Det ville vært betydelig vanskeligere å drive BOIF fotball uten buss fordi fotball er en
lagidrett, sa Ole Johan Skogmo.

Han viste til at klubbens minibuss gir gevinster på flere områder. Det er et soleklart trafikksikkerhetsmessig tiltak fordi det er stor forskjell på å kjøre fem biler til kamp i stedet for buss. I tillegg er det en gevinst for miljøet.

– Lagene kan sitte sammen til og fra kamp. Alle som har spilt fotball i yngre år, husker bussturene bedre enn resultatene fra kampene. Sånn er det fremdeles, avsluttet fotballederen på Bardufoss.

Powered by Labrador CMS