Team sápmi deltakere under urfolksleker

UTTATT: Erika Wingstad fra BOIF er overrasket over å få sjansen på Team Sápmi under Arctic Winter Games på Grønland i mars neste år.
UTTATT: Erika Wingstad fra BOIF er overrasket over å få sjansen på Team Sápmi under Arctic Winter Games på Grønland i mars neste år.

BOIF-jenter får tur til Grønland

RUSTAHØGDA: Erika Wingstad ble lettere sjokkert da hun tirsdag fikk beskjed om at hun skal til Grønland og spille futsal med Team Sápmi under Arctic Winter Games.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ble skikkelig overrasket da jeg fikk beskjed om at jeg var tatt ut. Det hadde jeg ikke ventet, sier 15-åringen fra Bardufoss.

Sammen med BOIF-venninna Sofie Sørensen får hun i mars neste år tur til de arktiske vinterlekene på Grønland for å spille med samelandslagets flagg på brystet.

– Det er veldig godt at vi er to fra samme klubb som er tatt ut. Da er det litt lettere å kunne dra på denne turen, smiler Erika.

Sofie Sørensen var nærmest forhåndsuttatt til denne turen med laget, sammen med fire andre jenter fra landsdelen. Dermed var det bare fire ledige plasser som skulle kompletteres etter helgas samling som det samiske fotballforbundet hadde i storhallen på Bardufoss sist helg. Bare ni jenter skal være med på turen til Grønland, der det er futsal som står på programmet.

– Jeg hadde ingen forhåpninger om å få være blant dem som kom med da det ble informert om muligheten da samlinga startet. Men nivået på de andre var kanskje ikke så høyt som jeg hadde forventet, sier Erika Wingstad.

Hun satset bare på å gjøre en best mulig innsats i løpet av treningene, og er fornøyd med egen innsats. Som 15-åring er hun den yngste av jentene som nå er tatt ut til lekene på Grønland, der det også konkurreres i ulike andre idretter enn futsal.

– Nå må jeg bare trene ekstra mye, og det er litt lettere når du har noe slik som dette å se fram mot, sier Erika Wingstad.

Den første oppkjøringa får hun lørdag når hun skal være med på det eneste jentelaget som skal spille under futsalturneringa i Bardufosshallen. Der spiller hun på et lag der flere andre jenter fra sonelaget er med. Der trener også Erika en gang i uka.

– Nå blir det bare å forberede seg best mulig til vi kommer til mars måned, smiler Erika Wingstad.

Det er 2000 deltakere med i Winter Arctic Games. Sápmi er representert i futsal og langrenn. Disse jentene er tatt ut på futsallaget til Team Sápmi: Ann Heidi Utsi, Porsanger IL, Anja Rasmusen, Medkila IL, Sofie Sörensen, Bardufoss OIF, Pernille Remmen, IF Flöya, Maria Hustad, Medkila IL, Kari Margareta Triumf, Porsanger IL, Elsa Tannerdahl, Kiruna FF, Erika Wingstad, Bardufoss OIF og Frida Edvardsen, Grand Bodö.

Powered by Labrador CMS