Sølvet gikk til Erik Valnes (t.v.), Johannes Høsflot Klæbo vant gullet mens bronsen gikk til Eirik Sverdrup Augedal i 10 km klassisk under norgesmesterskapet på Birkebeineren Skistadion.

Nesten flau over å vinne NM-sølv

Erik Valnes gikk inn til sitt første NM-sølv da han kun ble slått av Johannes Høsflot Klæbo på fredagens 10 kilometer klassisk på Lillehammer.

Publisert

Etter løpet var BOIF-løperen nesten flau over det som skjedde ute i løypa. Årsak: Mye bedre ski enn mange av konkurrentene.

– I dag hadde det ingen ting med meg å gjøre. Jeg hadde så tullete gode ski at det nesten var flaut. Jeg sto å «pirket», og tok ti sekund på ei flate. Det var helt tullete, feige lag, sa Erik Valnes til NRK Sport etter målgang.

Erik Valnes i aksjon på fredagens klassiske distanse i vårværet på Lillehammer fredag.

Da ledet han suverent, men bak i sporet kom Johannes Høsflot Klæbo dampende. Trønderen var fire sekunder bak på første passering, men gikk deretter bare raskere enn Valnes.

– Jeg følte at jeg åpnet ganske kontrollert, men det ble tungt på dette føret, det skal jeg innrømme. Jeg måtte justere på sisterunden, og slår jeg Johannes i dag, er det en skrell, sa Valnes, før kompisen var i mål.

Det gjorde ikke Valnes, for i mål kom Klæbo drøyt 12 sekunder foran Valnes. De to var i en klasse for seg. Eirik Sverdrup Augdal fra Ringkollen vant bronse, 21 sekunder bak Valnes, mens det var nye 17 sekunder ned til Jonas Vika fra Mjøsski på femteplass.

Det var løse og et svært sugende føre på Lillehammer også fredag, som det var på teamsprinten torsdag kveld. Da vant Valnes NM-bronse for BOIF sammen med barndomskompisen Maximilian Bie.

Lørdag er det 50 km i fristil samme sted. Den er Valnes påmeldt til, men han er ikke veldig lysten på distansen:

– Jeg er ikke så veldig lysten på fire mil til på dette føret. Planen er å gå, men jeg må tenke meg om og se om jeg er villig til å presse med i nesten tre timer som den 5-mila antakelig vil ta, sa Valnes til NRK Sport etter sølvløpet fredag.

Maximilian Bie gikk inn til en 40. plass på den 10 km lange klassiske distansen, 2.37 bak Erik Valnes. Marius Brattli Guldberg fra Storsteinnes endte som nummer 226. 20 plasser bak der igjen kom junioren Peder Kristian Heimdal fra Bardu IL.

Powered by Labrador CMS