BOIF-løper Ingrid Andrea Gulbrandsen er veldig fornøyd med å være en av vinnerne av Sparebankens talentstipend.

Fikk stipend: – Glad for et godt økonomisk bidrag

Langrennsløper Ingrid Andrea Gulbrandsen er svært godt fornøyd med å komme gjennom nåløyet til Samfunnsløftets talentstipend.

Publisert

Nå vanker det 50.000 kroner til BOIF-løperen, slik også vektløfter Lea Berle Horne fra Storsteinnes og 16 andre idrettsutøvere fikk gjennom Sparebankens Samfunnsløft denne uka.

– Jeg er glad for å få et så godt økonomisk bidrag i satsinga mi. Det er ikke veldig lukrativt å drive på mitt nivå, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

BOIF-løperen mener tilskuddet fra Samfunnsløftet er med på å gi litt «ro» og større mulighet til å fokusere på arbeidet for å gå fortest mulig på ski.

– Når alt blir dyrere med tanke på reiser og samlinger, er det godt å kunne få slik støtte. Den setter jeg stor pris på, når det er tyngre å få ting til å «gå rundt» økonomisk, sier 24-åringen, som også studerer jus ved siden av langrennssatsinga.

Hun er ganske sikker på at beløpet fra Sparebanken er det største enkeltbeløpet hun har fått i løpet av karrieren.

– Det er godt banken støtter slik, både til bredde innen idrett og kultur, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

BOIF-løperen kommer fra Hemmingsjorda i Sørreisa, og fikk på mange måter sitt lille gjennombrudd siste høst. Da ble hun nest best i den nasjonale sesongåpninga i klassisk sprint på Beitostølen, og det gjorde at hun fikk sjansen i flere verdenscupsprinter før jul. De ga kvartfinaler som resultat for henne. Etter nyttår pådro hun seg en skade som gjorde at resten av sesongen ikke ble like vellykket.

Hennes store mål for neste sesong er å kjempe om en plass på det norske laget til sprinten i fristil under verdensmesterskapet i langrenn som arrangeres i Trondheim i februar måned.

Samfunnsløftet skriver i sin begrunnelse for talentstipendet de har gitt henne at Ingrid Andrea Gulbrandsen er en stolt bidragsyter til skimiljøet i Tromsø, hvor hun også fungerer som instruktør på samlinger for ungdom. I BOIF stiller hun opp på klubbdager og -treninger, og deltar på lokale skirenn når hun har mulighet. Hun er et forbilde for yngre utøvere og bidrar til å skape et godt utviklingsmiljø i klubben.

Powered by Labrador CMS