Omdisponert til helsesektoren:

I NYE ROLLER: Aud Kristin Pedersen og Lene Nordhus Jensen jobber til vanlig som assistenter på Sand skole, Linn Kristin Ingebrigtsen er fagleder og Bente Mathisen er pedagogisk leder i Mestervik barnehage. For tida har de helt andre roller på Malangstun sykehjem. Foto: Privat
I NYE ROLLER: Aud Kristin Pedersen og Lene Nordhus Jensen jobber til vanlig som assistenter på Sand skole, Linn Kristin Ingebrigtsen er fagleder og Bente Mathisen er pedagogisk leder i Mestervik barnehage. For tida har de helt andre roller på Malangstun sykehjem. Foto: Privat

– Bra å kunne bidra med en samfunnsnyttig oppgave

BALSFJORD: Balsfjord kommune får skryt for håndteringa av koronakrisa fra formannskapet i kommunen. Blant annet roses de for måten de har omdisponert ansatte fra skole- og barnehage til helse- og omsorg.

Publisert Sist oppdatert

Nye Troms skreiv sist uke at det nå er mange barnehage- og skoleansatte i Balsfjord som midlertidig er satt til å jobbe i helse- og omsorgsektoren. Blant dem er Aud Kristin Pedersen. Til daglig jobber hun som assistent på Sand skole, men nå ønsker Balsfjord kommune i tillegg å bruke hennes arbeidskraft på Malangstun sykehjem.

Veldig fint

Å bli hentet inn til å jobbe i en annen sektor enn der hvor hun er til vanlig, synes hun er veldig greit når situasjonen er som den er.

- Jeg synes egentlig det er veldig fint. Det kan fort bli kjedelig å bli sittende uten noe å gjøre. Jeg synes det er bra å kunne bidra med en samfunnsnyttig oppgave, forteller hun.

Hun har jobbet på Malangstun tidligere, og har dermed kompetanse til å jobbe som assistent der. Hun er ikke alene om det. Med seg har hun en annen assistent-kollega fra skolen og flere ansatte fra barnehagen er også på plass. Fortsatt er det noen få elever igjen på skolen, som har begge foreldrene sine i jobber som regnes som samfunnskritiske. Resten av elevene får opplegg over nett.

- Så i tillegg til å være på Malangstun, så bruker jeg også litt tid på å hjelpe kontaktlærerne som lager opplegg for elevene. Så det blir litt dobbelt opp med arbeid en periode, men det går veldig fint, sier Pedersen.

Skryt

Under fredagens formannskapsmøte i Balsfjord fikk kommunen mye skryt fra formannskapets representanter for måten koronakrisa har blitt håndtert på i kommunen. Spesielt med tanke på hvordan situasjonen er i kommunens rådmannsteam om dagen, med folk som har blitt kasta inn i nye oppgaver. Særlig informasjonsflyten ut fra kommunen, på kommunens nettside fikk mye skryt.

- Vi har fått god informasjon daglig og har blitt godt orientert. Dette er taklet flott fra kommunens side, og jeg vil takke for det, sa Høyres Ole-Johan Rødvei.

Fungerende rådmann, Lillian Pedersen, informerte politikerne om at hjemmeskole for kommunens elever ser ut til å fungere godt, og at lærerne har gjort en god jobb med å lage til et opplegg for elevene digitalt.

- Så har vi omdisponert en del assistenter. Noen hjelper renholdere og noen er omdisponert til helsesektoren. Det har fungert veldig bra. Vi ønsker jo ikke å måtte permittere noen, og skal strekke oss langt for å slippe det, sa Pedersen.

Politikerne ga uttrykk for at de synes kriseledelsen i kommunen har fungert veldig godt.

- Jeg synes det er betryggende at kriseledelsen fungerer så bra, spesielt uten at vi har en permanent rådmann på plass. Det er gjort en fantastisk innsats i hele organisasjonen. Vi har all grunn til å være stolte nå, sa Høyres Fridtjof Winther.

Powered by Labrador CMS