VANT I ÅR: Finske Ronny Wingren vant i år Troms Quest. 23. januar er det planlagt ny konkurranse fra Råvatn.
VANT I ÅR: Finske Ronny Wingren vant i år Troms Quest. 23. januar er det planlagt ny konkurranse fra Råvatn.

Bra med påmeldte

MÅLSELV: Det er allerede 40 påmeldte kjørere til sledehunde-løpet Troms Quest som arrangeres fra Råvatn i januar.

Publisert Sist oppdatert

Den lengste distansen i Troms Quest er på 170 km, men det er også kortere distanse på 60 km og en snørekjørekonkurranse. Det konkurreres både i åpen og begrenset klasse på den lange distansen. I begrenset klasse er det maks åtte hunder foran sleden, mens det i åpen klasse er lov å ha tolv hunder til å trekke. I fjor var det Ronny Wingren fra Finland som vant åpen klasse, mens Ole Christian Uglebakken fra Alta var raskest ferdig i begrenset klasse på den lengste distansen. Wingren brukte rett over ti og en halv time på distansen, mens det gikk en liten halvtime ekstra for begrenset klassevinneren på den 170 km lange distansen.

Per nå har ikke arrangørene, Tromsø og omegn trekkhundklubb, mye snø i løypenettet, men de uroer seg likevel ikke over dette. Heller ikke i fjor var det snø i området på denne tiden av året.

Løpet ble første gang arrangert i 2009, men har også blitt avlyst noen ganger som følge av forholdene. Både lite snø og vanskelige isforhold på Rostavatnet har da skapt vansker. Start og målgang er ved Råvatn skytebane.

Løpet er ment som et lavterskel tilbud til dem som ønsker å prøve ut langdistanse kjøring med sledehund og som et oppkjøringsløp for dem som skal satse på de store løpene i sesongen, heter der i ei pressemelding fra arrangøren.

Powered by Labrador CMS