I HOVEDROLLEN: Kari Bremnes skal ha hovedrollen i storfilmen «Kings Bay», som skal spilles inn i Målselv og Tromsø. Opptakene på Filmcamp i Øverbygd starter allerede over helga. Foto: Gaute Gunnari.
I HOVEDROLLEN: Kari Bremnes skal ha hovedrollen i storfilmen «Kings Bay», som skal spilles inn i Målselv og Tromsø. Opptakene på Filmcamp i Øverbygd starter allerede over helga. Foto: Gaute Gunnari.

Bremnes i hovedrollen

MÅLSELV: Kari Bremnes har fått hovedrollen i den politiske thrilleren «Kings Bay». Filmen skal spilles inn i Målselv og Tromsø, og opptakene starter allerede mandag.

Publisert Sist oppdatert

Det er «Filmkameratene», som sto bak fjorårets suksesser «Børning», «Operasjon Arktis» og «Kampen og tungtvannet», som er produsent for filmen som utspiller seg i Tromsø av i dag.

Bremnes spiller rollen som Nordlys-journalisten Harrieth «Harri» Hansen, som sliter for å holde hodet over vannet både på jobben og i privatlivet. Livet har på en måte kjørt fra henne, men en dag mottar hun en anonym pakke, og det blir innledningen til en intens spenningshistorie. Bakteppet er gruveulykken på Svalbard i 1963 som førte til at Einar Gerhardsen gikk av som statsminister og Norge fikk den første borgerlige regjeringa på 30 år. Ideen til «Kings Bay» kommer fra regissør Stig Svendsen og hans bror Ole Arild Svendsen, som har jobbet med konseptet siden 2008. Stig Svendsen har stått for manuset og skal også ha regien. Kari Bremnes er mest kjent for sin fantastiske karriere innenfor musikken. Men hun har også mange års erfaring som journalist, bl.a. i Aftenposten og Nationen. «Kings Bay» er en film som tydelig er hjemmehørende i Nord-Norge. Både Kari Bremnes og Stig Svendsen kommer fra landsdelen, og halvparten av stab, skuespillere og statister er nordnorske, hovedsakelig fra Troms. Filmcamp i Målselv er medprodusent og investor i prosjektet.

– Vi bestemte oss tidlig for å investere i filmen. Både fordi dette er noe så sjeldent som et politisk samtidsdrama, og fordi prosjektet er solid forankret i vår landsdel, sier direktør Kjetil Jensberg i Filmcamp.

Powered by Labrador CMS