STRAFF: Tim ble straffet etter å ha spist av rektorens kake. Da bestemte Matilda og de andre medelevene om at de skulle vise de voksne at barn ikke skal herses med. Foto: Kari Anne Skoglund
STRAFF: Tim ble straffet etter å ha spist av rektorens kake. Da bestemte Matilda og de andre medelevene om at de skulle vise de voksne at barn ikke skal herses med. Foto: Kari Anne Skoglund

Briljerte med «Matilda»

BARDUFOSS: Mandag og tirsdag inntok 20 av kulturskolens sang- og dramaelever scenen på Fagerlidal skole tre ganger. De briljerte med forestillinga «Matilda».

Publisert Sist oppdatert

Målselv kulturskoles musikalgruppe og to sanggrupper har de siste ni månedene jobbet sammen, og hver for seg, med årets musikalforestilling. I år ble en fersk musikal, som har gått de to-tre siste årene i London, satt opp på Fagerlidal skole. «Matilda» er historia om ei smart og sterk jente, med foreldre som ikke bryr seg om henne. På skolen er rektoren enda verre. Sammen med sine medelever gjør hun opprør mot voksne som overser dem, og krever at de barn blir tatt på alvor.

Kulturskoleelevene i Målselv briljerte da de viste fram forestillinga for publikum tre ganger i starten av denne uka. Med vakker sang, overbevisende skuespill og replikker som satt som støpt, ga de publikum en teateropplevelse på høyde med det du får i Londons West End.

– Før forestillinga hadde jeg klump i magen og var veldig spent. Men da jeg gikk ut på scenen, gikk det over. Du blir en helt annen person da. Du blir karakteren du spiller, forklarte Torunn Prestø etter forestillinga.

Fikk stående applaus

Karakteren hun ble, var jenta i hovedrollen, nemlig Matilda. En av de andre skuespillerne som hadde mange replikker å huske, er Kamilla Appelbom. Hennes rolle var å være fortelleren som forklarte publikum alt det de ikke så i forestillinga.

– Det vanskeligste var å huske alle replikkene. Jeg hadde over 300. Men det gikk fint, forteller Kamilla.

De siste månedene har de brukt mange timer i Matildas verden. Det er en verden hvor barn ikke ble tatt på alvor. Og hvor mange voksne var stygge mot dem. Men heldigvis fantes det unntak. Etter at de siste replikkene og den siste sangen var levert, fikk elevene stående applaus fra medelever fra Fagerlidal skole og Bardufoss ungdomsskole. Men har de like ufyselige skoleledere selv?

– Nei, heldigvis er våre rektorer ikke på langt nær som miss Trunchbull. Men vi har faktisk flere lærere som er like snille som miss Honey. Vi har det beste fra Matildas verden, og vi er ganske heldig med det, sier Torunn og Kamilla, som selv går på Bardufoss og Bardu ungdomsskole.

Er ettertraktet

Etter å ha øvd til forestillinga i nesten et år, er det stas å endelig få vist den til et publikum. Med ei forestilling mandag og to forestillinger tirsdag skulle de egentlig være ferdig med «Matilda» for denne gang. Men de som gikk glipp av forestillinga har en sjanse til.

– Vi skal vise «Matilda» på nytt i august, når grunnlovsjubileet skal markeres i Istindportalen. Så vi har fortsatt noe å glede oss og øve til, sier Kamilla.

Musikalen «Matilda» er basert på Roald Dahls bok med samme navn.

Powered by Labrador CMS