BRONSEJENTA: Susann Bjørnsen med sin aller første internasjonale medalje som hun vant under kortbane-EM i København tidlig fredag kveld. Foto: Privat
BRONSEJENTA: Susann Bjørnsen med sin aller første internasjonale medalje som hun vant under kortbane-EM i København tidlig fredag kveld. Foto: Privat

Bronsejenta

BARDU/KØBENHAVN: Susann Bjørnsen vant fredag kveld bronse i svømme-EM.

Publisert Sist oppdatert

Etter en strålende finale på 100 meter medley fredag kveld, vant Susann Bjørnsen fra Setermoen svømmeklubb bronse i europamesterskapet i svømming i kortbane.

24-åringen svømte på 59,26 og forbedret sin egen ferske personlige bestenotering fra semifinalen torsdag med halvsekundet. Susann berget pallplasseringa med 0,09 sekunders margin i den jevne kampen om bronsemedaljen der flere svømmere var veldig jevne. Susann var på femteplass etter butterfly- og ryggsvømminga, men avanserte mot slutten på bryst- og crawlsvømminga. Det er Setermoen-svømmerens to beste disipliner.

EM-bronsen er Susann Bjørnsen sin aller første medalje internasjonalt, og hun jublet veldig etter medaljebragden.

- Det er så stort å klare dette. Det er helt sykt! sier en glad Susann Bjørnsen.

Hun skjønte ikke med en gang at hun hadde vunnet medaljen, men hørte speakeren annonsere en norsk bronsemedalje.

- Da så jeg det norske flagget bak 3-tallet da jeg snudde meg. Det er helt vilt! Jeg er så glad for bronsen, men nesten like glad over forbedringene jeg har gjort tidsmessig på distansen, sier bronsejenta.

Som ikke egentlig skjønte hva hun hadde oppnådd før hun sto på pallen og fikk bronsemedaljen.

- Jeg sov ikke mye natta før finalen. Jeg "svømte" løpet mange ganger, og visste medaljemuligheta var der. Men det var så mange sterke jenter i finalen at jeg visste det ville bli veldig vanskelig å klare det. Men så gjør jeg det likevel. Helt fantastisk, sier Susann Bjørnsen.

Det ble ungarsk gull ved storfavoritten Katinka Hosszu på tiden 56,97 og svensk sølv til Sarah Sjøstrøm med 57,92 på distansen. Begge er store medaljegrossister i mesterskapsammenheng. Samtlige åtte kvinner i finalen svømte på under minuttet.

Stolt ordfører

Ordfører Toralf Heimdal i Bardu kommune gratulerer kommunens ferske internasjonale medaljevinner:

- Det Susann gjør i kveld er bare fantastisk. Å hevde seg i en idrett som svømming er bare stort, sier den idrettsinteresserte ordføreren, som synes det er stas at Susann har fortsatt å representere Setermoen svømmeklubb selv om hun nå satser fra Bergen.

- Det setter bygda vår og idrettskommunen vår på kartet, sier Heimdal.

Kommunen hedret Susann etter OL-innsatsen i fjor. Nå kan det bli mer heder.

- Jeg kan ikke love noe, men en gratulasjonshilsen, det skal hun i hvert fall få, smiler Bardu-ordføreren.

Powered by Labrador CMS