Hærverk på Fagerlidal skole:

KNUST: Flere av møblene i lekestua ble knust. Foto: Fagerlidal skole
KNUST: Flere av møblene i lekestua ble knust. Foto: Fagerlidal skole

Brøt seg inn i lekestue og ødela møblene

MÅLSELV: I helga ble Fagerlidal skole utsatt for hærverk på uteområdet. Rektor Tor Hågbo oppfordrer synderne til å melde seg.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke et hyggelig syn som møtte de ansatte og de yngste elevene på uteområdet til Fagerlidal skole mandag morgen. På baksida av skolebygget står det noen småhus og ei lekestue som brukes av ungene som går på skolefritidsordninga. Her har noen brutt opp døra på lekestua, som ved ei tidligere anledning har fått vinduene knust, og møblene ble kasta ut og ødelagt. Det kan også se ut som man har prøvd å sette fyr på noe treverk, og synderne grisa også ut vinduene på skolen før de ga seg.

Flere av møblene ble kasta ut av lekestua.

– Det er forferdelig synd. Vi setter pris på at det er aktivitet her på skolen på ettermiddagstid og i helger, men da må de oppføre seg og ikke ødelegge. Å drive å ødelegge ting som ungene her skal bruke, er kjempesynd, sier Hågbo.

Meldt til politiet

Det er ikke første gang skolen er utsatt for hærverk på skolegården, men ifølge Hågbo begynner det å bli et par år sia sist. De har nå rydda opp etter helgas hærverk og politiet er varsla.

Det kan se ut som noen har prøvd å sette fyr på noe treverk på skolen.

– Vi har avtale om at de kjører innom her og kikker, sier Hågbo, som håper de intensiverer turene innom skolen i tida framover.

Noen skal ha observert unger som var på uteområdet i helga, og Hågbo ser ikke bort ifra at de får noen navn på blokka. Han ønsker imidlertid at de sjøl skal få mulighet til å melde seg til skolen.

– Har du dårlig samvittighet, så kan du komme og melde deg, så ordner vi opp i det. Det er mye bedre enn at de skal begynne å etterforske det, sier Hågbo.

De som utførte hærverket fikk gjort mye skade i helga.

Fotballbanen er delvis brøyta, og Hågbo ser gjerne at skoleområdet brukes også etter skoletid. Han oppfordrer foreldre i området til å ta en prat med ungene sine om hærverk og om å fare pent med tingene man leker med.

Powered by Labrador CMS