HULLETE: Gang- og sykkelveien langs Skogveien i Nordkjosbotn er så hullete at den skaper trafikkfarlige situasjoner, mener formannskapet. Foreløpig er den godt dekket av snø. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
HULLETE: Gang- og sykkelveien langs Skogveien i Nordkjosbotn er så hullete at den skaper trafikkfarlige situasjoner, mener formannskapet. Foreløpig er den godt dekket av snø. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Bruker 100.000 på å ruste opp gang- og sykkelveien

BALSFJORD: Balsfjord kommune skal bruke nærmere 100.000 kroner på å ruste opp gang- og sykkelstien i Nordkjosbotn.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år vedtok kommunestyret i Balsfjord å bruke nærmere to millioner kroner på utbedre Sentrumsveien i Nordkjosbotn. Kommunen skal nærmere bestemt bruke 1 950 000 kroner, på veien som strekker seg gjennom sentrum av bygda. Prosjektet skal finansieres med lånte midler.

Utredning

I samme slengen ba politikerne om ei utredning fra administrasjonen.

«På bakgrunn av kostnadsoverslaget ber formannskapet administrasjonen utrede om gang- og sykkelvei langs Skogveien – som er i betydelig dårlig forfatning kan lånefinansieres og tas samtidig med Sentrumsveien. Det forutsettes ei bevilgning over drift for at også Skogveien opp til Ringveien skal inngå i prosjektet. Hensikten er å oppnå besparelser på f.eks flytting av maskiner og kostnader for rigging,» var vedtaket den gang.

Under onsdagens formannskapsmøte fikk politikerne lagt fram flere alternativer for oppgradering av Skogveien og gang- og sykkelstien der.

Store hull

Lill-Tove Fredriksen kom med et forslag på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet. Hun foreslo at kommunen skal bruke 94.000 kroner til å oppgradere gang- og sykkelveien, og at dette skal dekkes over disposisjonsfondet.

– Det er store hull i gang- og sykkelveien som gjør at det blir store basseng der når det smelter snø eller regner. Det gjør at mange myke trafikanter trekker ut på veien. Det er ikke trygt, verken for barn eller andre, sa Fredriksen til formannskapet.

Dermed blir det i år både opprustet sentrumsvei i bygda, og nytt dekke på gang- og sykkelveien. Forslaget fra Fredriksen ble enstemmig vedtatt av formannskapet.

Powered by Labrador CMS