NY TEKNOLOGI: Det er på E6 ved Tune Statens vegvesen og Olimb nå tar i bruk rørfornyingsteknologi for å bytte ut stikkrenner. Arkivfoto: Kari Anne Skoglund
NY TEKNOLOGI: Det er på E6 ved Tune Statens vegvesen og Olimb nå tar i bruk rørfornyingsteknologi for å bytte ut stikkrenner. Arkivfoto: Kari Anne Skoglund

Bruker ny teknologi til å bytte ut stikkrenner på E6

BARDU: Arbeidet er begynt. Tre dype stikkrenner under E6 ved Tune i Bardu skal denne uka byttes ut.

Publisert Sist oppdatert

Fra mandag 25. oktober til fredag 30. oktober skal tre dype stikkrenner byttes, og denne gangen uten at veien skal graves opp for at skiftet kan skje. Det Statens vegvesen som samarbeider med selskapet Olimb som står for arbeidet, og de tar da i bruk rørfornyingsteknologi i prosessen.

Det går fram i en e-post sendt fra Statens vegvesen til Nye Troms.

«Leverandøren av rørfornying, Olimb, skal foreta ei såkalt strømperenovering. Ei strømpeforing trekkes inn i den eksisterende stikkrenna. Materialet i foringa herdes på innsida av rørveggene, og forlenger levetida til den skadede stikkrenna med mange år», forklares det.

Med andre ord så kan veien være åpen mens arbeidet pågår. Om de ikke hadde benytta denne teknologien, hadde situasjonen vært en helt annen. For bilistene, tidsmessig og økonomisk.

«Alternativet til strømpefornying vil være å grave rundt 15 meter dype grøfter over E6 og skifte ut de tre stikkrennene. Ei av stikkrennene er 50 meter lang, de andre to er 25 meter lang. Et slikt vegarbeid ville kostet mye mer, og ikke minst stengt E6 i flere dager», forklares det.

Powered by Labrador CMS