REKKVERK: Langs den kommunale Storbuktveien ved Sagelvvatnet har administrasjonen vurdert at det står aller dårligst til med rekkverket. Arkivfoto: Maiken Kiil Kristiansen
REKKVERK: Langs den kommunale Storbuktveien ved Sagelvvatnet har administrasjonen vurdert at det står aller dårligst til med rekkverket. Arkivfoto: Maiken Kiil Kristiansen

Bruker over en halv million på kommunale rekkverk

BALSFJORD: Mens formannskapet gikk inn for å ta litt og litt, endte kommunestyret opp med å bevilge over en halv million til reparasjon av rekkverk langs kommunale veier.

Publisert Sist oppdatert

I Balsfjord kommune er det flere veistrekninger som har et akutt behov for vedlikehold av rekkverk, og utskifting av stolper og skinner. Det er kommunen som har ansvar for vedlikehold av rekkverk langs de kommunale veiene, og under kommunestyremøtet på torsdag fikk politikerne presentert en oversikt som administrasjonen har utarbeidet.

Oversikt

Oversikten viser hvilket vedlikehold det er behov for på de ulike strekningene. I denne oversikten er det også satt prioriteringer for hvilke strekninger som bør prioriteres først og sist og hva det omtrentlig vil komme til å koste.

Ifølge oversikten står det dårligst til i Storbuktveien ved Sagelvvatnet. Her er det til sammen over 500 meter ved rekkverk som må utbedres, noe som er beregnet til å koste kommunen omkring 230.000 kroner. Andre veier som det er dårlig stilt i er Sandselvveien i Fjellbygda og Seljelvnesveien.

Bevilget mer

Allerede i formannskapsmøtet tidligere denne måneden ble det vedtatt å bevilge midler til de mest utsatte områdene.

Mens formannskapet landet på å bruke 300.000 kroner til å få unna de mest prekære strekningene, så ble det altså i kommunestyremøtet på torsdag foreslått å bevilge nok penger til alle rekkverkene det er behov for å reparere.

Jobben skal gjøres fortløpende, når det er kapasitet til det. Dermed går det 541.350 kroner til tiltaket fra disposisjonsfondet.

Powered by Labrador CMS