KJØRER I GANG NYTT SHOW: Daggryrevyen starter nå jobben med 2020-revyen. Dette bildet er fra forestillingen i 2016. Foto: Knut Solnes (arkiv)
KJØRER I GANG NYTT SHOW: Daggryrevyen starter nå jobben med 2020-revyen. Dette bildet er fra forestillingen i 2016. Foto: Knut Solnes (arkiv)

Bygda brygger på ny bygderevy

BARDU: Dato er satt for den årlige bygderevyen i Salangsdalen. 28. februar er det igjen duket for Daggryrevyen på Vonheim grendehus.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av romjula har revylaget sørget for lett oppvarming på Facebook, i form av å opplyse hvor billetter kan skaffes. Det mangler ikke på interesse. Denne revyen samler fullt bygdehus til forestillingene – hvert eneste år.Bengt Ove Furuly som er leder i revygruppa forteller at man er helt i startgropa med den nye revyen, og at arbeidet først starter for alvor kommende søndag.

– Da møtes vi, og setter samme grupper for å jobbe med innholdet i revyen, sier han.

Lokale saker

Daggryrevyen feiret i fjor sitt 20-årsjubileum, og har levert noen aldeles solide forestillinger i sin etter hvert så lange karriere. Høydepunktene har vært mange, og revylaget har da også deltatt med flere innslag på NM i revy. Blant annet «Prost i butikk» fra 2015.

Nå er det klart for 2020-revyen, men innholdet i denne er altså ikke klart ennå. Heller ikke tittelen på årets forestilling er klar.

– Vi har kun hatt et par møter så langt der vi har drodlet litt om hva som har skjedd i bygda det siste året, og spesielle saker vi skal fokusere på, sier Furuly.

Mye stoff

Revylaget teller med musikere rundt 20 stykker. 15-16 av dem lokale revyartister. Revyen satser mest på lokale innslag, men har også ofte nasjonalt stoff på menyen. «Prost i butikk» var stoff med nasjonal karakter, mens NM-deltakelsen med innslaget om elgskytinga i Polar Park, var en lokal sak. Riktig nok en lokal sak som vakte nasjonal interesse og vel så det.

Det er med andre ord nok av godt stoff å hente i bygda – noe som også fjorårets jubileumsrevy understreket. Der ble flere av revyens «highlights» hentet fram.

Men i år er det blanke ark for den glade revygjengen – og arkene skal fylles straks vi er i gang med et nytt år.

Powered by Labrador CMS