JULEKONSERT: Balsfjord bygdelag sine besøk til sykehjemmene i Balsfjord ble tatt godt imot av både beboere og ansatte. Flere av disse sang gjerne med på tekster de hadde fått inn med morsmelka. Foto: Lill Jorunn Larsen
JULEKONSERT: Balsfjord bygdelag sine besøk til sykehjemmene i Balsfjord ble tatt godt imot av både beboere og ansatte. Flere av disse sang gjerne med på tekster de hadde fått inn med morsmelka. Foto: Lill Jorunn Larsen

Bygdekoret sørget for førjulsstemning og beboerne sang for full hals

Med ønske om at dette skal bli en årlig tradisjon ble lørdagens intimkonserter akkurat så vellykket som Balsfjord bygdekor hadde håpet på. Og – beboerne sang med på tekster de hadde fått inn med morsmelka.

Publisert Sist oppdatert

Ønsket var å lage julestemning på de tre sykehjemmene i kommunen. Det klarte definitivt Balsfjord bygdekor, som sammen med musiker Ørjan Andreassen sørget for skikkelig førjulsstemning, både for beboere og ansatte.

– Det var første gang at vi dro på besøk til sykehjemmene for å holde en slik konsert. Beboere på sykehjem har som mange andre vært hardt rammet av restriksjoner i forbindelse med Covid-19. Mange av disse har samtidig vanskeligere for å komme på de ordinære julekonsertene i kirkene. Derfor ønsket vi å gi beboerne en ekstra førjulsstemning, sier Siri Janet Nordeng.

Perfekt mini-turne

Som styreleder i Balsfjord bygdekor forteller om hun en perfekt mini-turne som startet med at Harald Kongsli plukket opp koret på Storsteinnes, før bussturen gikk til Malangstun, som var første stoppested.

– En tur i nydelig lys med en alltid hyggelig bussjåfør. Etter vår første konsert gikk turen til Balsfjord bo- og servicesenter før vi avsluttet på Kvienskogen i Nordkjosbotn. Ekstra hyggelig var det at beboere fra Laksvatn ble både hentet og levert av Harald, slik at også de fikk med seg konserten på Nordkjosbotn, sier Nordeng.

FAVNEN FULL: En favn med allsanger er ikke bare å holde styr på, ei heller for kormedlem Lillian Larsen. Foto: Balsfjord bygdekor

Kjente sanger

På de tre sykehjemmene i Balsfjord fikk beboere og ansatte bokstavelig talt ta del i en 40 minutters lang konsert med innslag av både korsanger og allsanger.

– Her var det beboere som sang av full hals og som ikke trengte tekst. Vi avsluttet med allsang med Deilig er jorden og Glade jul. Som ei dame sa så var dette tekster de kunne. Tekster de hadde fått inn med morsmelka, sier en svært fornøyd styreleder og legger til at flere sang også med på sangene koret fremførte.

Årlig tradisjon

At koret, som ikke har hatt julekonserter i kirkene siden 2019 grunnet Covid-19, fikk mange gode tilbakemeldinger fra både beboere og ansatte setter hun stor pris.

– Som sagt ønsket vi før de tradisjonelle julekonsertene i Nordkjosbotn og Balsfjord kirke å lage julestemning på sykehjemmene i kommunen. Det føler jeg vi klarte. Beboere og ansatte ønsker gjerne at dette blir en årlig tradisjon, og det er vi helt enig i. Derfor var det så flott å få støtte til prosjektet vårt fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Nord Norge og Den kulturelle spaserstokk. Dette takker vi så mye for og etter vår mening er dette vel anvendte penger, sier Nordeng.

Julekonsert i kirkene

På de tre konsertene var det innslag av både korsanger og allsanger og ett bidrag der dirigent og musikalske leder Frøydis Dalheim opptrådte sammen med Svein Kristian Pettersen, Sigmund Bøe og Bjørn Dølvik Johansen. Kommende helg er det nye muligheter å høre bygdekoret opptre.

– Etter tre års opphold på grunn av korona er vi endelig tilbake med de tradisjonelle julekonsertene. Lørdag er Nordkjosbotn kirke arena og søndag står Balsfjord kirke for tur. Dette har alltid vært korets høydepunkt og det vi bruker hele høsten på å øve til. Vi gleder oss kjempemasse, avslutter Siri Janet Nordeng som på vegne av Balsfjord bygdekor ønsker alle en riktig god jul.

Powered by Labrador CMS