HER ER STARTEN: I snødungen bak Målselv fjellandsbys daglige leder, Øystein Johansen, ligger det godt med snø. – Vi skal pakke inn mange tusen kubikk snø og gjemme den til neste sesong. Det skal primært brukes til langrennsspor, men det skal også brukes til starten og grunnlaget for ishotellet, forteller han.
HER ER STARTEN: I snødungen bak Målselv fjellandsbys daglige leder, Øystein Johansen, ligger det godt med snø. – Vi skal pakke inn mange tusen kubikk snø og gjemme den til neste sesong. Det skal primært brukes til langrennsspor, men det skal også brukes til starten og grunnlaget for ishotellet, forteller han.

Bygger ishotell til vinteren

MYREFJELL: Flere tusen kubikk med snø skal legges under presenning over sommeren i Målselv fjellandsby. Til høsten skal den brukes til å skape 50 sengeplasser.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder i Målselv fjellandsby, Øystein Johansen, gleder seg til vinteren. Mens hytteeiere i sommer sørger for at rekordmange hytter blir bygd ved alpindestinasjonen, skal Fjellandsbyen legge til rette for en ny attraksjon. En attraksjon som gir dem nye sengeplasser. De skal nemlig bygge et ishotell til vinteren.

– Vi håper at vi kan åpne det i begynnelsen av desember 2017. Det avhenger selvfølgelig av værgudene er med oss, forteller Johansen til Nye Troms.

Det var avisa Nordlys som omtalte saken først.

Midt i smørøyet

Det var etter et mislykket forsøk med ishotell i Tromsø at ishotell ble satt på dagsordenen i Målselv fjellandsby.

– Vi fikk en forespørsel fra en oppdragsgiver i Bodø med navnet Magic North, som driver en del isbarer rundt om i Norge og i Karibien. I vinter prøvde de å bygge ishotell med isbar i Tromsø, men det viste seg å være for mildt klima til det. Så kom hun med en forespørsel til oss, forteller han.

Målselv fjellandsby ble spurt om det var plass, og om de kunne tenke seg å være vertskap for et ishotell. Det har de svart ja på. Ishotellet skal bygges mellom Målselv Lodge og Rognmobakken, med utsikt til Istindan.

– Etter litt visning, møter og befaringer, har vi landet på at vi skal produsere snø til dette. Så er det Magic North som skal bygge ishotell, isbar og isskulpturer til hotellet. Vi gjør dette i et samarbeid.

Mange senger

Hva prislappen for Fjellandsbyen blir på, ønsket han ikke å gå ut med. Blant annet fordi de ikke har erfaring med snøproduksjon til et ishotell før, og prislappen strengt tatt ikke er klar før de har fått erfaring. Men han forteller at ishotellet i Alta har en kostpris for oppbygging på halvannen million kroner. For det er unektelig slik at dette hotellet smelter til våren og må bygges opp igjen til neste vintersesong.

– Vi står for produksjonen av kombinasjonen av natursnø og kunstig produsert snø. Det er vanskelig å si hva investeringa blir på. For vår del blir investeringene i døgn med snøproduksjon, og det går på bemanning og stømkostnader. De største investeringene ligger hos oppdragsgiverne, og uten det kunne ikke vi gjort et slikt løft, sier han.

Løftet skal gi forholdsvis mange sengeplasser i kalde og unike omgivelser.

– Det blir pluss minus 50 senger, og det er ei spenstig satsing. Til nå har vi fått positive reaksjoner, og folk er spente.

Kundejobbing i Kina

I disse dager blir ishotellet og Målselv fjellandsby markedsført i Asia.

– De er akkurat nå i Kina og jobber med kunder. Dette er kunder vi skal satse på både i Fjellandsbyen til våre arrangement og til ishotellet. Kunder som bor på ishotell, bor gjerne ei natt i ishotellet og én-to netter på et ordinært hotell i tilknytning til ishotellet. Det er der vi har den store samarbeidspakken, sier han.

Johansen har stor tro på satsinga og at dette vil være med å trekke flere kunder til Fjellandsbyen.

– Ikke bare for å bo i Fjellandsbyen, men også kunder som kommer hit for å oppleve de andre aktivitetene vi har å by på, sier han.

Powered by Labrador CMS