FINNKROKEN: Golfparken i Nedre Bardu. Finnkroken gård til venstre. Foto: Terje Tverås (Arkivfoto)
FINNKROKEN: Golfparken i Nedre Bardu. Finnkroken gård til venstre. Foto: Terje Tverås (Arkivfoto)

Bygger nytt klubbhus

BARDU: Det skal bygges nytt klubbhus på golfanlegget ved Finnkroken. Golfanlegget ber om endring av reguleringsplanen slik at tiltaket kan gjennomføres.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til klubbhuset skal anlegget også få en ny parkeringsplass. Forslaget til endring av reguleringsplanen for Finnkroken golfbane er sendt på høring blant annet til Troms fylkeskommune og til Fylkesmannen.

«Hensikten med planendringen er å tilrettelegge for bygging av et nytt klubbhus på inntil 250 kvadratmeter, cirka 120 meter nord for området avsatt til golf 2, slik at man får en mer naturlig plassering av klubbhuset i forhold til banen og det øvrige anlegget. Klubbhuset blir da liggende mellom utslaget på hull 1 og avslutningen (green) på hull 9», heter det i høringsnotatet.

Ny parkering også

I tillegg skal anlegget nå ved å justere grensene få en ny parkeringsplass i det nedlagte grustaket.

«Endringen er gjort i dialog med Bardu kommune og etter befaring i området med etterfølgende styrevedtak i golfklubben. Forslag til endring anses ikke å gi noen negative konsekvenser for området. Det vil derimot være positivt at parkeringen etableres i det nedlagte grustaket mot at uberørte arealer tas i bruk til formålet», står det i notatet.

Det er grensen mellom golf 2 og golf 4 som justeres med 120 meter.

Fra brakke til hus

Roar Prince, som er styreleder i Finnkroken Golfpark AS, sier klubbhuset klubben har i dag er mer som en brakke å regne, og at det heller ikke er plassert riktig. Det nye blir mer tilpasset banen og behovet, sier han til Nye Troms.

Klubben har inne en søknad om spillemidler til dette huset.

– Jeg tror vi får spillemidler til prosjektet, og jeg synes Bardu kommune er veldig behjelpelig der. Vi har flere prosjekter på gang selv om vi driver en lavkostnadsbane, sier han.

Den nye parkeringsplassen som skal anlegges, vil ifølge Prince legges til rette opp imot det nye klubbhuset.

Powered by Labrador CMS