SOLHAV: Det er her, på Musnes på Seljelvnes, at Fjord Eiendomsutvikling skal bygge Solhav boligfelt. Foto: Maiken Kiil Bartholdsen
SOLHAV: Det er her, på Musnes på Seljelvnes, at Fjord Eiendomsutvikling skal bygge Solhav boligfelt. Foto: Maiken Kiil Bartholdsen

Bygger snart Solhav boligfelt

BALSFJORD: Jan Nysted mener det ikke er noen tvil om at det er et behov for et nytt boligfelt på Seljelvnes.

Publisert Sist oppdatert

33 nye tomter. Det er det som er planlagt i det nye boligfeltet på Seljelvnes i Balsfjord. Nærmere bestemt på Musnes på Seljelvnes.

– Men vi kunne ikke kalle boligfeltet for Musnes boligfelt, sier Jan Nysted og ler.

Dermed blir det nye boligfeltet å hete Solhav boligfelt. Maskinene skal være i gang med å klargjøre feltet i løpet av de neste par ukene.

Lang prosess

Det har ifølge Jan Nysted vært en lang prosess med å komme dit at maskinene snart går i gang med forarbeidet på feltet.

– Vi begynte planleggingen av dette boligfeltet allerede i 2007, sier Jan Nysted.

– Men så skulle det legges inn i arealplaner og lignende. Det er mange faktorer som har gjort slik at dette plutselig har tatt ganske lang tid, sier han, og legger til at han er glad for at feltet nå er godkjent.

I kommunestyremøtet i Balsfjord i juni vedtok kommunepolitikerne at rådmannen skulle gis fullmakt til å framforhandle utbyggingsavtale med byggeselskapet for boligfeltet. I løpet av høsten har feltet blitt godkjent.

– Jeg synes det er synd at denne prosessen skal ta såpass lang tid. Det er mange som mener at det er dyrt å bygge i dag, men når behandlingen tar så lang tid og blir så dyr, blir det også dyrt å bygge, sier Nysted.

Befolkningsvekst

Han mener det ikke er noen tvil om at det er behov for et slikt boligfelt.

– På de siste registreringene som er offentliggjort, viser det at tilflyttingen til Balsfjord kommune er veldig stor. Det er et behov for flere boliger.

– Og dette blir egentlig det første store, private boligfeltet som blir bygd i Balsfjord kommune, slår Nysted fast.

Han forteller at interessen for tomtene er stor.

– Vi synes det er spennende å være i gang med denne prosessen. Interessen er stor, og det er jo ikke så rart. Dette er tomter som ligger med mye sol, god utsikt og pendleravstand til Tromsø.

Det er Nysted AS som skal selge de tomtene i det nye boligfeltet, men det er et nytt selskap som skal bygge dem.

– Det er Fjord Eiendomsutvikling som står for byggingen. Byggmann Nysted skal stå for salget av dem, sier Nysted.

Han er selv styreleder i det nye selskapet, Fjord Eiendoms­utvikling. Det selskapet ble opprettet i mai i år og eies halvparten hver av Nysted AS og Brødrene Karlsen Anleggsdrift AS.

Powered by Labrador CMS