DINOSAUS: Barna står i fokus når Kalottspel får Heidi Solheim og Dinosaus tilbake til Moen kulturlåve 20. mai. De åpner et innholdsrikt kulturprogram på kulturarenaen som har kyr og kalver på første plan. (Arkivfoto: Vera Lill Bjørkhaug)
DINOSAUS: Barna står i fokus når Kalottspel får Heidi Solheim og Dinosaus tilbake til Moen kulturlåve 20. mai. De åpner et innholdsrikt kulturprogram på kulturarenaen som har kyr og kalver på første plan. (Arkivfoto: Vera Lill Bjørkhaug)

Byr på innholdsrikt kulturlåveprogram

MOEN: 20. mai blir det en hardtslående sesongåpning for Moen kulturlåve. Så går det slag i slag med musikalske godbiter.

Publisert Sist oppdatert

Konsertene og andre kulturelle arrangement er booket og programmene klare for årets kultursesong for låvescenen på Moen. Først ut er Heidi Solheims barnerockeshow Dinosaus 20. mai, og det er Kalottspel som er arrangør. Lørdagen om drøyt to uker starter med barna i fokus og fortsetter senere på kvelden med tre rockeband. Det er Tromsø-bandet Sunshine Reverberation, Tromsø- og Målselv-bandet Rumblin Retards og Senjahopen som inntar Moen kulturlåve.

– Vi starter knallhardt. Senjahopen trekker alltid et stort publikum til Kulturlåven, og vi håper at like mange vil se og oppleve alle rockekonsertene vi byr på. Dette er konsertbookinger som rockemiljøet i Tromsø virkelig er begeistret for, og det håper vi det lokale publikummet også blir, sier kulturlåveeier Sverre Hågbo.

Har kulturlåveavløsere

Han har invitert til kulturelle opplevelser på Moen kulturlåve i over 10 år. Han er ikke alene om det. Han har med seg ei arbeidsgruppe bestående av Ragnhild Furebotten, Jan Kristian Vestjord, Ann Kristin Mortensen og Lina Plaude. Det er Hågbo som er Kulturlåvens initiativtaker og primus motor. Arbeidsgruppa kan defineres som avløserne hans.

– Sammen har vi erfaringer og kunnskaper innen musikk, uteliv, media og markedsføring og et kontaktnett som gjør at vi har fått en god struktur. Og så fordeler vi arbeidsoppgavene mellom oss, slik at vi kan sikre et variert kulturtilbud, sier Hågbo.

De har to ting til felles. De brenner for musikk og kultur, og for å fylle Moen kulturlåve med publikum til kulturarrangementer av ulike slag.

– Et mål for arbeidet vårt er at publikum har så gode opplevelser på Moen kulturlåve, at de tar sjansen på å komme på et arrangement selv om de i utgangspunktet ikke kjenner til artisten fra før av, sier Ragnhild Furebotten.

I år er det ikke rent få kjente navn på plakaten i løpet av sesongen, i tillegg til noen spennende nykommere.

Sommerkonsertene

Sankthansaften har blitt en av Moen kulturlåves viktigste kulturdager. I år skal Morten Abel stå på scenen, og det gjør han like før han skal ha to stadionkonserter i Stavanger. Alle de 400 billettene til konserten er solgt.

– Det er egentlig litt av ei historie hvordan den konserten har blitt til. Kortversjonen er at Abel selv ønsker å spille på låven, forteller Hågbo.

Senere på sommeren kommer Eva Weel Skram på besøk. Hun har et nært forhold til Målselv, og hun er gift med gitarist Thomas Stenersen fra Bardufoss, som blir med på konserten.

– Det tror jeg blir en fin intimkonsert, sier Hågbo.

– Det kommer til å bli en vakker og praktfull konsert, men en konstellasjon som vi ikke ofte har på Kulturlåven. Konserten skiller seg mest ut i årets program, og skal du gå på bare én av konsertene denne sesongen, vil jeg anbefale denne, sier Furebotten.

9. august står årets låvekonsert under Kalottspel på programmet, og da er det brønnøysundbandet Publiners som inntar scenen. Dette blir første gang Publiners besøker bygda.

Sesongavslutninga

Det som så langt ser ut til å bli sesongavslutninga for Moen kulturlåve, blir et gjensyn med Charlie Rackstead & the Stickelsbergen Remblers med Rune Nilson i spissen. Nilson har sluttet med P1-programmet «Lunsj», og bandet hans, som har sine røtter fra radioprogrammet, opptrer nå svært sjeldent.

– Jeg fikk en e-post fra Nilsson, hvor han sa at han på tro og ære hadde lovt fra kulturlåvescenen i fjor at de skulle komme tilbake. Det løftet ønsket han å holde og vil komme tilbake, forteller Furebotten.

Charlie Racksted er ikke de eneste som står på scenen 2. september. Forrige gang de var på Moen-besøk, sang Ann Kristin Mortensen sammen med dem. Denne gangen stiller hun med eget band, Amy Sue & the Barngang, som videre består av Nina Fjeldet på fiolin og vokal, Tom Ronny Fosslund på gitar og vokal, Geir Nordrum på gitar og vokal, Henrik Myrbakken bass og vokal og Sverre Hågbo på trommer.

– Vi ønsker alle hjertelig velkommen til både denne og de andre kulturarrangementene vi byr på denne sesongen. Det er ledige billetter til alle, foruten Morten Abel-konserten. Og vi ser at billettene til sesongavslutninga 2. september går fort, så vi anbefaler de som har skal på konserten om å være raske med å sikre seg billetter, sier Sverre Hågbo og avløserne hans.

Powered by Labrador CMS