FØLG MED: Her har Marit Bjørgen slått høyt og langt, og da er det viktig å følge med hvor ballen lander. Finnkroken-styreleder Hans Hammer følger med i bakgrunnen. Foto: Malin C. S. Myrbakken
FØLG MED: Her har Marit Bjørgen slått høyt og langt, og da er det viktig å følge med hvor ballen lander. Finnkroken-styreleder Hans Hammer følger med i bakgrunnen. Foto: Malin C. S. Myrbakken

Celebert besøk på golfbanen

BARDU: Til vanlig briljerer langrennsløperen Marit Bjørgen i skiløypa. Fredag prøvde hun seg på et slag golf i Finnkroken.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke hver dag olympiske mestere spiller golf i Finnkroken golfpark, men på fredag var det ikke mindre enn to gullvinnere på banen. Hele Bardus Fred Børre Lundberg har nemlig tatt med seg sin folkekjære samboer Marit Bjørgen til bygda for å tilbringe tid med familie og venner i sommer, og da var et besøk på golfbanen en etterlengtet post på programmet for golfentusiast Lundberg..

Finnkroken-debut

Toppturer, intervalltreninger og hyggelige sammenkomster har det blitt så langt i oppholdet. Og på fredag ble det et slag golf med mor Wenche, bror Torstein og Lundbergs sønn, Fredrik. Lundberg ble bitt av golfbasillen for 21 år siden, og har spilt seg til et handikap på fem.

– Første gang man treffer ballen, da skjer det noe med de fleste, sier Lundberg entusiastisk.

Dette er første gang de prøver seg på golfbanen i Bardu, og de har store forventninger.

– Jeg gleder meg til å prøve, for det er mange som skryter av forholdene her, sier Lundberg før de tar fatt på runden.

Imponert

Bjørgen er kanskje ikke en like entusiastisk golfspiller som samboeren, og spiller golf gjennomsnittlig én gang i året. Men også hun gleder seg til å prøve den nye golfbanen. Det er langt fra første gang hun er i bygda. Hennes aller første møte med området var da hun gikk NM på Bardufoss i 2004. Da var det kaldt, og hun tenkte at hit skulle hun aldri mer.

– Men det har blitt noen turer etter det. ler hun.

– Det er utrolig fint her, og jeg trives godt. Vi har fått brukt terrenget, og det er fint både sommer og vinter, sier langrennsløperen.

Før de skal ut på banen, prøver de seg med noen slag på driving- rangen. Noen slag går langt, andre kunne gjerne gått lengre. Bjørgen synes det er imponerende hva de har fått til her i Bardu, og Lundberg synes banen har ei optimal plassering med tanke på å få spillere til å benytte seg av det eneste golfanlegget i Indre Troms. Etter en del prøveslag, ser de seg klare til å gå til banen.

– Jeg gleder meg. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få spille golf i Bardu. Det viser hva som er mulig å få til hvis man har de riktige ildsjelene, sier Lundberg, før konsentrasjonen og fokuset går i retning golfbanen og hans aller første golfrunde i heimbygda si.

Powered by Labrador CMS