PROBLEMER: Dette er et av de fire kjøretøyene som havnet i grøfta mandag formiddag på tur til Øverbygd. Foto: Kari Anne Skoglund
PROBLEMER: Dette er et av de fire kjøretøyene som havnet i grøfta mandag formiddag på tur til Øverbygd. Foto: Kari Anne Skoglund

Cold Response i grøfta

MÅLSELV: Hele fire militære kjøretøy havnet i grøfta på fylkesvei 854 mandag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Militærøvelsen Cold Response er godt i gang, og i den forbindelse er det langt flere militære kjøretøy på veiene i Indre Troms enn til vanlig. Mandag opplevde flere av dem at veiforholdene på langt nær var optimale, og på formiddagen var det flere som kjørte i grøfta på fylkesvei 854.

– Vi har hatt totalt fire kjøre­tøy som har kjørt ut av veien på strekninga, bekreftet leder for øvelsens pressesenter, Vegar Gystad.

Årsaken til de mange utforkjøringene mener de er etter­virk­­ningene av stormen «Jorun». Den har satt sitt preg også på veiene.

– Det er fryktelig glatt, og vi har anmodet om ekstra ved­like­hold og strøing av strekninga Olsborg–Øverbygd, fortalte han.

Stedvis var det mye sørpe og vann på veistrekninga, i tillegg til at det var glatt. Samtlige av kjøretøyene skal ha holdt lav fart da de fikk problemer.

– Det har heldigvis foregått uten personskader. Vi har et kjøretøy vi ennå ikke har fått opp av grøfta. De andre har det heller ikke vært store materielle skader på. Vi kunne kjøre videre med dem etter at de ble dratt opp, sa pressesenter­lederen mandag ettermiddag.

Siden flere av kjøretøyene var en del av en kolonne som ikke kunne kjøre videre, ble tra­fikken flere plasser dirigert av militæret med en åpen kjøre­bane.

Powered by Labrador CMS