HUSKET ALLE: Ingen følte seg oversett under Kartellet sin forestilling. Julie Alapnes tok seg td til å se alle mens hun spilte for dem.
HUSKET ALLE: Ingen følte seg oversett under Kartellet sin forestilling. Julie Alapnes tok seg td til å se alle mens hun spilte for dem.

Da ordføreren bød opp til dans

ANDSLIMOEN: Å være ordfører er ikke alltid en dans på roser. Såfremt du ikke heter Nils Foshaug og har gode dansesko.

Publisert Sist oppdatert

Til Mariann Torsets egenkomponerte toner, spilt av Torset på tramporgel og Julie Alapnes på fele, svingte målselvordfører Nils Foshaug og Kartellet-kollega Inge Martin Helgesen seg foran begeistrete damer. Tirsdag ettermiddag var de nemlig på en miniturné i Målselv i regi av Den kulturelle spaserstokken. Dagen før var de i blant annet Bardu og Salangen for å underholde beboere på sykehjemmene, men da var ikke Foshaug med.

– Målselvordføreren danser kun i Målselv av prinsipp. Jeg gjør kun det som er til det beste for Målselvs innbyggere, spøkte han.

Tirsdagens miniturné startet på Målselvtunet. Beboerne satt i en halvsirkel, med god plass for Foshaug og Helgesen til å svinge seg. I rett Kartellet-ånd danset de først tett omslynget med en og annen dragkamp seg imellom. Beboerne reagerte med overraskelse og latter når de to mennene begynte å bryte rett foran dem. Deretter danset de «Nordlandsvals», før Torset og Alapnes spilte en halling. Alapnes tok seg tida til å spille litt for hver enkelt av beboerne som satt i stua. Dette var et rørende øyeblikk, og like rørende var det da Foshaug og Helgesen bød opp til dans. Det kom tårer i øynene hos noen av beboerne og også pleierne da de fikk danse vals.

Ufiltrert

– Den responsen man får her er ekte og ufiltrert, sier Helgesen etter opptredenen.

De er alle enige i at det er en takknemlig jobb å kunne glede også de eldre i bygda. Dagen før fikk Helgesen danse med ei 98 år gammel dame, som aldri hadde trodd hun skulle danse igjen.

– Kartellet liker å se alle og være sammen med alle, sier Alapnes.

Det føler de at de får til ved å danse foran, rundt og med publikum. Kartellet turnerer også i regi av Den kulturelle skolesekken, og fellesnevneren er den responsen de får fra publikum.

– Konseptet passer egentlig for alle fra 0 til 100 år, sier Torset.

Etter Målselvtunet dro de videre til Målselv syke- og aldershjem og Øverbygd syke- og omsorgssenter for å glede noen også der.

Powered by Labrador CMS