LUNDLI ELLER HEST: Dalveien i Lundbergfeltet på Storsteinnes trenger nytt navn, da det allerede finnes en Dalvegen i Balsfjord. Foto: Leif A. Stensland
LUNDLI ELLER HEST: Dalveien i Lundbergfeltet på Storsteinnes trenger nytt navn, da det allerede finnes en Dalvegen i Balsfjord. Foto: Leif A. Stensland

Dalveien kan bli Hesteveien på Storsteinnes

BALSFJORD: Flere veier i Balsfjord skal få nytt navn i vår. Blant annet kan Storsteinnes få Hesteveien og Nordkjosbotn Betongveien.

Publisert Sist oppdatert

Balsfjord kommune jobber fremdeles med å fullføre adressering i hele kommunen og det mangler fortsatt noen vei- og adressenavn. For tida er det syv veinavn på ulike steder i kommunen som ligger ute på høring, fram til midten av mars.

Hesteveien

Blant veiene som får nytt navn er Dalveien i Lundbergfeltet på Storsteinnes. Navneendringen for denne veien er nødvendig, fordi kommunen allerede har en vei som heter Dalvegen, og navnene blir for like. Dalvegen ligger for øvrig i Lakselvdalen. Navnet for er foreslått for Dalveien er Hesteveien.

Klage

Balsfjord kommune har allerede mottatt klage på forslaget om Hesteveien i Lundbergfeltet. Beboere i feltet har i en henvendelse til kommunen sagt at de har forståelse for begrunnelsen for at navnet må endres, og de klager ikke på at navnet endres. Det er derimot navnet Hesteveien som klageren har et problem med.

«Vi synes ikke dette navnet er noe fint, eller passende for plassen. Vi ønsker å foreslå at veien kan hete Lundliveien. Lundli er et gammelt navn på eiendommen den nåværende Dalveien går gjennom. Både «lund» og «Ii» passer til terrenget veien går gjennom. Som nevnt er dette kun er forslag. Vi har forståelse for at dere kanskje ikke ønsker å bruke Lundliveien som nytt navn, men håper da dere kan velge noe annet enn Hesteveien,» kommer det fram i klagen.

Betongveien

Blant de andre veiene i kommunen som får nytt navn, er en tverrvei til Industriveien i Nordkjosbotn. Det er i denne veien lensmannskontoret er plassert, i tillegg til Storegga Betong. Det er sannsynligvis sistnevnte som har vært inspirasjon for det nye navneforslaget som er Betongveien.

Ellers er det Fjellfroskveien som går fra Takvassveien til Rotli, med stikkvei til Svendborg som ligger ute på høring. Dette veinavnet ligger til navnesakbehandling hos Kartverket sammen med stedsnavnleddet Fjellfrøs-/Fjellfrosk-. Langvassli som går fra Takvassveien til Langvassli ligger ute på høring, i tillegg til Kjerrvikgrenda og Elementveien.

Mestervik

I nye Mestervik boligfelt er det en vei som det har kommet inn tre navneforslag på til kommunen. Veien kan komme til å hete Agnesveien, Haugaveien, eller Rabalderstræde i framtida.

Powered by Labrador CMS