FIKK STØRST FISK: Elin Rostadmo (t.v.) overrekker her premien, ei grillhytte til en verdi av 27 400 kroner, til vinner av fiskekonkurransen, Solveig Johnsen fra Malangen.
FIKK STØRST FISK: Elin Rostadmo (t.v.) overrekker her premien, ei grillhytte til en verdi av 27 400 kroner, til vinner av fiskekonkurransen, Solveig Johnsen fra Malangen.

Damenes dag på Rostavannet

ROSTADALEN: Det ble jentene som stakk av med de gjeveste premiene under Rostavannspilken i år. – Dette var bare helt perfekt, uttalte Solveig Johnsen, som vant voksenklassen og ble premiert med ei grillhytte.

Publisert Sist oppdatert

1173 betalende deltakere klarte til sammen å fange ni fisker med ei totalvekt på 479 gram. Solveig Johnsen fra Malangen sikret seg fisken på 229 gram som gjorde henne til vinner av isfiskekonkurransen på Rostavann skjærtorsdag. Johnsen er blitt nærmest for en veteran å regne ved premiebordet på Rostavannspilken, for dette var intet mindre enn fjerde gangen hun stakk av med hovedgevinsten i voksenklassen. I år kunne hun innkassere ei grillhytte til en verdi av 27 400 kroner. Men så sikker på å vinne at hun på forhånd hadde ordnet klar tomta til premien, var hun imidlertid ikke.

– Jeg skal hjem og finne et sted å sette den opp. Dette blir helt perfekt, sa en glad vinner.

Det var ingen av de 203 deltakerne i barneklassen som hadde fiskelykken med seg. Derfor ble gavekortet på 5000 kroner trukket, der den heldige vinner ble Daniel A. Bøklepp.

Helt til slutt var det tid for å finne ut hvem som kom til å sikre seg «kongen av touring», en snøskuter av type Yamaha RS Venture TF til en verdi av 160 000 kroner. Det ble Unni Lockertsen fra Tromsø som trakk det lengste strået og ganske himmelfallen plutselig sto der med et vognkort og et sett skuternøkler i hånda.

Lite fisk og frosne folk

I fjor møtte det fram hele 1301 påmeldte som lot seg lokke av fine premier, noe som var ny rekord. Med det påfølgende kaoset friskt i minne, gjorde arrangørene i år noen velrettede grep på logistikksiden. De satte inn ekstra mannskap og fikk påmeldinga til å gå glatt, slik at konkurransen i år kunne starte til rett tid. Nytt av året var at deltakerne etter veiing av fangst ute på isen fikk kvittering med oppført fiskevekt fra arrangørene for å unngå noen misforståelser angående størrelse og vekt på deltakerfisk.

– Det har vært et jevnt sig av påmeldinger siden klokka 10.15. Det er litt færre deltakere enn i fjor, men det kan være at folk har latt seg skremme av vinden, sa leder for UL Freidig, Elin Rostadmo.

Og vinden gjorde absolutt sitt for å sette kjepper i hjulene for en ellers flott og høyst påskeaktig solskinnsdag. De få kuldegradene som var i lufta, ble forsterket mange ganger av den bitende kalde østavinden og gjorde det til ei utfordring å holde varmen ute på isen. Det var trolig grunnen til at mange avsluttet lenge før konkurransen var over. Men noen holdt ut til siste slutt ved å pakke seg godt inne i både isolerende og vindtette lag. Inntrykket er at Rostavannspilken for mange har blitt en kjær påsketradisjon det skal mye til for at de hopper over.

Powered by Labrador CMS