KLARE: Terese Maristad fra Øverbygd og Daniel Sørli deler skyttersportens gleder og drar på stevner sammen. Foto: Ivar Løvland
KLARE: Terese Maristad fra Øverbygd og Daniel Sørli deler skyttersportens gleder og drar på stevner sammen. Foto: Ivar Løvland

Daniel (28) er skytteren som både ble konge og fant prinsessa i Øverbygd

TØMMERHAUGEN: Daniel Sørli vant Landsskytterstevnet på Råvatn i Øverbygd i 2016. Prinsessa fant han samme sted året etter.

Publisert Sist oppdatert

Vi synes denne saken som er skrevet tidligere i år, er verdt et gjensyn.

- Ja, jeg gjorde nok det, smiler Daniel Sørli.

Skytteren fra Høland/Bjørkelangen i Akershus kom litt «ut av det blå» for mange da han ble skytterkonge under Landsskytterstevnet på Råvatn for snart tre år siden. Med sin karakteristiske Liverpool-caps og solide skjegg strålte han aller mest av samtlige skytterne under finaleskytinga til kongelaget den onsdagskvelden tidlig i august, i et Øverbygd badet i kveldssol.

Nå setter han seieren i LS på andreplass over merittene i sitt liv så langt. Foran favorittlaget Liverpool sine meritter i Mesterligafinalene i 2005 og nå forrige helg. De må nøye seg med tredje- og fjerdeplass.

Aller øverst troner nemlig kjæresten Terese Maristad fra Øverbygd. Riktignok ble den «premien» fanget på et kurs han og broren Peter hadde i Målselv ei stund etter LS-triumfen, men nå er Terese flyttet til Nes i Akershus, der samboerparet satser sammen som skyttere.

- Terese er klart øverst på den lista mi over gode opplevelser, smiler Daniel Sørli, og skotter bort på kjæresten.

Tilbake etter pause

Terese Maristad var selv en svært lovende skytter i ung alder. Etter et fem års opphold fra skytesporten begynte hun å satse godt igjen foran hjemme-LS i Øvre Målselv. Nå nyter hun godt av impulsene som kjæresten og miljøet rundt han kommer med.

- Terese kan bli så god som hun bare vil selv. Det er ingen begrensninger, sier Daniel Sørli.

Terese Maristad fra Øverbygd og Daniel Sørli deler skyttersportens gleder og drar på stevner sammen.

Til nå i år har Terese Maristad vært jevn på poengsummer mellom 240 og 245 poeng i stevnene som er skutt. Flytting sørover og mye styr har gjort at ikke all trening har latt seg gjennomføre helt etter planen.

- Jeg må bare jobbe som best jeg kan. Man blir ikke best over natta, det krever jevn og god trening. Nå skyter jeg stevner for å få mest mulig erfaring og rutine, sier Terese Maristad.

Minnestevnet lørdag

Hun nyter mulighetene hun nå har til å trene i et svært godt miljø og med gode baneforhold, og lørdag skjøt de to i Minnestevnet til Bjørnen og Vestre Målselv skytterlag. I år som i fjor vant Daniel Sørli. Lørdag ble det 345 poeng, etter en finale til 98 poeng. Han var til slutt solide fire poeng foran Fred Gaute Aarsandøy fra Målselv skytterlag og Knut Nesset fra Øvre Målselv skytterlag. Terese Maristad fikk 241 poeng på 25-skudden, og kom akkurat ikke til finaleskytinga.

- Det er jo «kongeriket» mitt, og liker meg veldig her oppe, med miljøet og folkene her. Derfor liker jeg å være mye her, sier Daniel Sørli med et smil i skjegget.

Han synes det meste av stevner nordpå blir veldig godt arrangert, og synes Minnestevnet er ett av de beste med sitt gode opplegg. Om et par uker blir det en ny tur nordover. Da skal samboerparet skyte stevner i Balsfjord og Storfjord.

- Helt utrolig

Daniel Sørli mener skytebanen på Råvatn er en av landets aller fineste. Derfor synes han det er svært synd at bruken av den har så mye begrensninger. Det skjønner han ikke skal være mulig, og viser til bynære baner på Østlandet der banene ligger nesten midt i byen, uten at det medfører protester.

- Vi har en bane som alltid er åpen for oss i vårt skytterlag. Det er ingen som klager der. Og i Kongsvinger, i Fredrikstad og i Oslo Østre er banene omtrent midt i byen. De banene er alle åpne for skyting hver dag mellom klokken 9 og til det blir mørkt. På Kongsvinger høres skytinga over hele byen, og i Oslo er det 200 meter til nærmeste boligblokk. I Fredrikstad skytes det «kliss» i sentrum. Det er ingen som klager på skytinga. At det ikke er mulig å skyte på Råvatn finner jeg helt utrolig. Helt utrolig, og egentlig helt latterlig, sier en engasjert Daniel Sørli.

Bruker det mentalt

Han var ingen barnestjerne som skytter, og hadde mange års intens trening bak seg før resultatene begynte å komme for alvor. Etter Råvatn-triumfen har han en 3. og en 5. plass på Landsskytterstevnene siden. Drømmen er en ny LS-tittel, og i år har han forskjøvet litt på treningsprogrammet for å få toppformen til LS-dagene på Evje om et par måneder.

- Jeg har hele tiden ting jeg kan forbedre, og det jobber jeg hardt for å klare, sier Daniel Sørli.

Daniel Sørli ble skytterkonge på Råvatn i 2016.

Han bruker favorittlagets mesterligatriumf fra 2005 mentalt i treningen sin. Det at Liverpool lå under 0-3 mot AC Milan, og kom tilbake til 3-3 i andre omgang og vant etter straffesparkkonkurranse, trumfer årets seier over Tottenham i den samme turneringa.

- Det viser at det går an å snu en dårlig trend. En dårlig serie skal ikke ødelegge alt. Jeg tenker på det laget mitt gjorde, og at det er fullt mulig å gjøre det perfekt, selv om starten kan være dårlig, sier Daniel Sørli.

Fornøyd med at det ikke bare er Kongepokalen som han har fått med seg hjem fra Øverbygd.

Powered by Labrador CMS