BORTE: De første to Bell-helikoptrene er nå flyttet fra Bardufoss til Rygge. Foto: Ivar Løvland
BORTE: De første to Bell-helikoptrene er nå flyttet fra Bardufoss til Rygge. Foto: Ivar Løvland

De første Bell-helikopterne er flyttet fra Bardufoss

MÅLSELV: To av de seks Bell 412-helikoptrene regjeringen har bestemt at skal flyttes fra Bardufoss i Troms til Rygge i Østfold er nå flyttet.

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter hovedtillitsvalgt i Norges Offisersforbund, Pål Nygaard, til NRK.

Verken 339-skvadronen eller Luftforsvaret har svart på NRKs spørsmål om flyttingen.

Regjeringen har bestemt at totalt seks av de ni helikoptrene på Bardufoss skal flyttes til Rygge i løpet av 2019, hvor de skal være en del av antiterrorforsvaret, skriver NTB.

- Det påfallende i denne saken er at Forsvaret, med klarering fra regjeringen, starter flytting uten at alternativer er på plass. Dette bryter totalt med det som ligger til grunn i det såkalte forliket. Dette bør riksmedia, opposisjon og ansvarlige ta tak i, sier Tor Eriksen i Målselv senterparti.

Han viser til at det allerede har sluttet personell på 339 skvadronen på Bardufoss, som enten har gått til andre skvadroner eller sivilt arbeid, og mener dette er fryktelig trist å bivåne.

- Det er kompetanse som er i verdensklasse smuldrer opp, sier Eriksen.

Han mener dette medfører at hurtig evakuering av våre soldater i nord svekkes betydelig, og at grensekontrollen og den militære beredskapen svekkes kraftig. Som et resultat av dette, så svekkes også den sivile beredskapen.

- Dette skjer på vakta til ei regjering som satser på Forsvaret. Flere sentrale samfunnsaktører har påpekt i media de siste ukene om hva som skjer i nord, men hjelper det? Jeg føler på mange måter at folket i nord ikke blir hørt og respektert. Det er en skandale vi nå er vitne til. Det er en total politisk ignorering av hva Hæren i nord har behov for. Dette er en hån!, sier Tor Eriksen i Målselv Senterparti.

Powered by Labrador CMS