ULYKKE: Det var søndag kveld klokken 19.50 at to menn i 20-årene ble skadd da de håndterte ammunisjon i leiren på Skjold. Foto: Øivind Baardsen/Hæren
ULYKKE: Det var søndag kveld klokken 19.50 at to menn i 20-årene ble skadd da de håndterte ammunisjon i leiren på Skjold. Foto: Øivind Baardsen/Hæren

De to involverte i ulykka i Skjold leir er nå mistenkt for uforsiktig omgang med ammunisjon

MÅLSELV: En av de mistenkte i saken har nå vært i politiavhør, mens den andre fremdeles er innlagt på sykehus.

Publisert Sist oppdatert

To menn i 20-åra ble søndag kveld innlagt på UNN etter at de ble skadd i forbindelse med håndtering av ammunisjon i Skjold leir. Nå er den ene av de to mennene avhørt av politiet.

Blindgjenger

Politioverbetjent ved Midt-Troms lensmannsdistrikt, Katrine Grimnes forteller til Nye Troms at politiet nå begynner å få en ganske god formening om hendelsesforløpet søndag kveld.

- Uten å gå for mye i detalj, så er dette noe som de har gjort på eget initiativ. De har vært på en skytebane eller i et skytefelt og samlet tomhylstre, som de har tatt med seg til leiren. Blant disse har det altså befunnet seg noen blindgjengere, forklarer Grimnes.

Hva som har skjedd etter at de to mennene kom tilbake til leiren kan ikke Grimnes si så mye mer om, i og med at den ene av de to fortsatt er innlagt på sykehus og ikke er avhørt ennå.

- Han som er avhørt ble lettere skadd, mens den andre fortsatt er på sykehus. Hans situasjon er fortsatt noe uavklart, men det ser ut til at det vil gå greit og at han ikke har noen store skader, sier Grimnes.

Mistenkte

De to unge mennene har nå begge fått status som mistenkte i saken som er opprettet av politiet.

- Det er opprettet en sak der begge er mistenkte for uforsiktig omgang med ammunisjon og sprengstoff, forklarer hun.

I og med at ulykken skjedde utenfor tjeneste, sier Grimnes at Forsvaret vanskelig kunne ha forhindra ulykken.

- Dette har skjedd utenfortjeneste, når soldatene har hatt fri, men de har vært i leiren. Det de har drevet med har ikke vært initiert av forsvaret, og dermed er det slik at de vanskelig kunne ha forhindra ulykken. Slik det ser ut nå kan ikke Forsvaret stå til ansvar for det som har skjedd, sier Grimnes.

Powered by Labrador CMS