VINTEREVENTYR: Hans-Olav Holtermann Eriksen, Susanne Eriksen og barna blir å se på TVNorges nye dokuserie «Jakten på Nordlyset» fra januar. Pappa Eriksen innrømmer at de er litt nervøse for hvordan de blir fremstilt på TV. Foto: Marius Fiskum
VINTEREVENTYR: Hans-Olav Holtermann Eriksen, Susanne Eriksen og barna blir å se på TVNorges nye dokuserie «Jakten på Nordlyset» fra januar. Pappa Eriksen innrømmer at de er litt nervøse for hvordan de blir fremstilt på TV. Foto: Marius Fiskum

Debuterer i TVNorges nye storsatsing

BALSFJORD: 2. januar har TVNorge premiere på sin nye dokuserie «Jakten på Nordlyset». Balsfjordlegen Hans-Olav Holtermann Eriksen er én av hovedkarakterene i den nye storsatsinga. Kriteriet hans var at hele familien skulle være med.

Publisert Sist oppdatert

Det hele begynte i mars 2016. Alfred Film og TV laget en pilot for å finne ut av muligheten til å lage en serie om reiselivsutviklinga i Tromsøregionen. Serieskaperne beskriver Tromsø som et moderne Klondyke, og ingen andre steder i Norge vokser turistnæringa så raskt. Eriksen forteller at serieskaperne ikke var interessert i å fortelle en kjølig historie om næringslivet, men om menneskene bak. De hadde mellom 20 og 30 personer fra reiselivsbransjen på blokka som mulige kandidater, og til slutt endte de opp med blant andre Eriksen som hovedkarakter i serien. Han og kona Susanne Eriksen er for øvrig begge opprinnelig fra Målselv, og Eriksen hadde på forhånd diskutert med serieskaperne at han ønsket å ha hele familien med seg i serien.

– Det var et tveegga sverd, for kona nekta i to måneder. Hun ville ikke eksponere familien. Jeg måtte overtale henne tungt og spurte om hun ønsket å bli fremstilt som ei passiv husmor som lot far i huset springe rundt. Det ville hun ikke, sier Eriksen.

Så da var det gjort. I vinter hadde hele familien Eriksen et kamerateam med seg både på jobb og fritid. Eriksen forklarer at han er med i serien som lege, etablerer av whisky-destilleriet Aurora Spirit og som daglig leder i Lyngsfjord Adventure.

– Én dag var de med meg på personalmøte på legekontoret, en filmeseanse i Camp Tamok og så på destilleriet. Det er faktisk helt reelle dager, og de var helt utkjørt, sier Eriksen.

Nervøs

De første gangene syntes familien det var litt rart å ha et kamerateam så nært innpå seg, men etter kort tid ble de en integrert del av hverdagen. Ungene ble også raskt vant til kameraene, og Eriksen synes det er rart å tenke på hvor fort det gikk å venne seg til dem. Han føler også at de har lært en del av å bli filmet. Kamerateamet spurte spørsmål som for dem var åpenbare, men som familien aldri hadde tenkt på.

– Blant annet om hvordan vi får hverdagen til å fungere. Det var lærerikt for oss, og vi har blitt mer bevisst på ting i hverdagen, sier han.

Familien ble såpass husvarm med kamerateamet rundt seg, at de voksne er litt nervøse for hva som vises på TV. I ti episoder skal vi få bedre kjennskap til dem, og de har allerede fått en liten tyvtitt.

– Det var nesten litt skremmende å se seg selv og at jeg fremsto som jeg gjorde. Jeg er helt tydelig veldig ekspressiv, sier balsfjordlegen.

Fjerde juledag er det førpremierefest på The Edge i Tromsø hvor reiselivet og spesielt inviterte samles. På selve premieredagen blir familien å bunkre seg foran TV-en. Venner av barna spør stadig når de kommer på TV, og Eriksen frykter to ting.

– At folk ikke bryr seg om historia, eller at det er en suksess og man blir helt gjenkjennbar, sier han.

Han er glad for at de har fått mulighet til å fortelle hva man får til i Nord-Norge. Tromsø og kommunene rundt er i endring på grunn av reiselivet, og er blitt en internasjonal destinasjon. Det mener Eriksen er viktig at resten av landet vet.

– Jeg er veldig opptatt av hva vi i Nord-Norge etablerer og får til. Det er på tide vi får vise det fram. Vær litt stolt, sier han.

Powered by Labrador CMS