FIKK PENGER: Svein Arne Storaa (t.v.), Erlend Kroken og Halvor Berntsen tok imot pengestøtten på vegne av BOIF, Bardu IL og IL Kampen. Foto: Torbjørn Kosmo
FIKK PENGER: Svein Arne Storaa (t.v.), Erlend Kroken og Halvor Berntsen tok imot pengestøtten på vegne av BOIF, Bardu IL og IL Kampen. Foto: Torbjørn Kosmo

Delte overskudd til klubbene og hyllet de frivillige

Reistadløpet hyllet onsdag kveld sine mange frivillige med middag på Bardufosstun. Klubbene bak turrennet ble samtidig tildelt 100.000 kroner hver for årets renn.

Publisert Sist oppdatert

– Vi inviterte samtlige 300 frivillige til middag og sosial sammenkomst på Bardufosstun. At 70 av dem kom, synes vi er kjempebra, sier daglig leder i Reistadløpet AS, Ivar Holand.

Han sier dette var deres måte å vise at de stor setter pris på alle de 5.000 frivillige dugnadstimene som legges ned av de rundt 300 frivillige som står bak årets Reistadløp. Turrennet fra Setermoen til Bardufoss gikk i år lørdag 2. april.

Planer

Reistadløpets styreleder Jørn Erik Berntsen nyttet samtidig sjansen til å fortelle litt om planene som vurderes for framtidas Reistadløp, mens rennsjef Fred Arne Jakobsen fortalte om hvordan årets renn gikk unna for arrangørene. Med via Team var Kjell Arne Reistad, sønn til Ole Reistad, og hilste til de frivillige.

Samtidig nyttet Reistadløpets ledelse å gi de tre klubbene som står bak turrennet en økonomisk opptur i form av 100.000 kroner til hver av dem. Både IL Kampen, Bardu IL og Bardufoss OIF ble tildelt den samme summen.

Tredelt

50.000 kroner til hver av dem kommer fra Samfunnsløftet til Sparebanken Nord-Norge, mens 16.667 kroner til hver klubb kommer fra Statskog. Pengene er øremerket arrangørklubbene fra sponsoravtalen disse har med Reistadløpet. De resterende 33. 333 kronene kommer direkte til klubbene fra Reistadløpet som kompensasjon for årets jobb for å bringe løpet vel i havn.

– De pengene kommer klubbene til gode i henhold til budsjettet, sier Ivar Holand.

Viktig bidrag

Sluttregnskapet for årets renn er langt unna ferdigstillelse, men Holand er sikker på at 2022-regnskapet blir godt når det fremlegges.

I 2019 fikk de tre arrangørklubbene 92.000 kroner hver. Halvor Berntsen i IL Kampen har vært klubbens koordinator opp mot Reistadløpet de siste 25 årene, og han var den som mottok pengegaven på vegne av dem onsdag kveld.

– En slik sum er kjempeviktig for en liten klubb som vår. Vi er minst i antall personer som jobber, men prosentvis i forhold til antall medlemmer er vi nok største bidragsyteren, sier Berntsen.

Startet rennet

Han viser til at de kan øke bankbeholdninga mange prosent med de 100.000 kronene de ble til del etter årets renn, og pengene kommer godt med i klubbdrifta.

– Vi har vel rundt 50 personer i sving selve renndagen fra vår klubb, mens vi året igjennom i forarbeid er 8-10 stykker som bidrar, sier Halvor Berntsen.

IL Kampen var klubben som tok initiativet til Reistadløpet og var arrangør alene det første året, i 1958. Da var bare Forsvaret inne og hjalp dem. De andre to klubbene, BOIF og Bardu IL, kom med i årene etter dette.

En lykke

– Pengene er ikke det viktigste for oss. Det er stor dugnadsvilje i bygda, men når det gir penger som nå, er selvsagt det ekstra godt for oss, sier Halvor Berntsen.

Før Reistadløpet kom med i Visma Ski Classics var det ikke på nær de summene klubbene fikk tildelt etter dugnaden for Reistadløpet.

– For oss har det vært en lykke å få løpet inn i langløpscupen, sier Halvor Berntsen.

Fra Bardufoss OIF var det Svein Arne Storaa som mottok sjekkene onsdag, mens Erlend Kroken representerte skigruppa i Bardu IL.

Powered by Labrador CMS