SJANSER: Ane Norås og Mari Heksem Olsen (helt til høyre) hadde mange sjanser, men møtte ei god Senja-målvakt fredag kveld. Foto: Ivar Løvland

Delte poengene i toppkampen

FOTBALL: (3. div. kvinner: Bardufoss OIF-Senja 3-3) Statusen mellom BOIF og Senja er uforandret i toppen av divisjonen etter at lagene sikret seg ett poeng hver i fredagens toppkamp.

Publisert Sist oppdatert

3-3 ble resultatet, etter at Senja utlignet da det var kvarteret igjen på et langskudd fra nesten midtbanen. Ballen smøg seg inn under tverrliggeren etter ei BOIF-klarering etter en dødball. På direkten skjøt Senja-spilleren fra midtsirkelen, og ballen gikk over hendene på BOIF-målvakt Marit Bergheim som hadde ei lei kveldssol rett i ansiktet. Fram til da så BOIF ut som det beste laget og ledet fortjent. Etter utligninga sloknet hjemmelaget, og kan takke samme Bergheim for at de ikke tapte kampen. Et par svært gode inngripener sørget for at gjestene ikke fikk sitt fjerde som ville sendt laget a poeng med BOIF på tabelltopp.

Toppkampen i divisjon ble en fartsfylt og til dels bra kamp. Begge lagene ville angripe, og sjanser ble det skapt mange av. Begge lag hadde store sjanser, men to gode målvakter gjorde sitt for å hindre et enda større målkalas.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Marianne Wærstad tidlig i kampen fra kort hold, men Senja snudde med to. Den ene før sidebytte på en dødball som vertene ikke fikk klarert, før blåtrøyene tidlig etter sidebytte gikk opp til 1-2. Hjemmelaget ga ikke opp, og fikk fortjent utligning ved Ane Norås som fikk åpent mål på en retur. Ungjenta Amanda Nyheim debuterte for A-laget etter pause, og 14-åringen var nær med å bli målskårer i debuten. Men selv om målvakta reddet da hun kom fri, var Mari Heksem Olsen på returen og sendte BOIF foran 3-2. Hun var best i den andre omgangen og skapte mange farligheter med sin aggressive spillestil. Utligninga sørget for status quo i toppen. Fortsatt med BOIF som det førende laget.

Trener Geir Gillebo mener BOIF hadde tolv målsjanser, og talte sju til gjestene.

- Vi har et minus, og det er at vi skårer for få mål på sjansene våre.

Han bryr seg lite om at avstanden fortsatt er tre poeng i eget lags fordel.

- Det betyr lite nå, men vi spiller en bra kamp, og det er godt å se. Vi burde vunnet kampen sett under ett, selv om de er best de siste minuttene, sier Geir Gillebo.

Han mener laget ikke skal bli mye svekket i høstsesongen, selv om noen forsvinner. Midtstopper Maja Steffensen forsvinner til Bodø, men kan komme til å spille fortsatt for BOIF.

- Maja skal vi hente fra Bodø, og det kommer også et par nye jenter i løpet av sommeren, sier treneren hemmelighetsfullt.

Maja Stefanussen er ikke like sikker på at hun spiller mer for klubben, for i Bodø venter Politihøgskolen for henne.

- Det har uansett vært en trivelig gjeng å spille samme med, sier Maja Steffensen.

- Det var synd vi ikke vant. Vi hadde sjanser nok og burde satt et par til, men ett poeng var kanskje greit, sier Mari Heksem Olsen.

Hun var litt borte i kampen de første 45 minuttene, men gnistret den siste halvdelen på topp for BOIF.

- Jeg måtte bli litt mer irritert for at det skulle komme seg. Terrier’n skulle vært der fra start av, smiler spissen.

Hun trøster seg i det minste med at tabelltoppen fortsatt innehas av BOIF.