Gjentar fjorårets bedrift:

ORGANISERER: Eija Nikolaisen, Johanne Veiåker, Ludvig Landseth, Sigrid Løkstad (alle bakerst i midten) og resten av ungdommene på bildet er de som arrangerer og organiserer UKM i Målselv den 25. februar. Foto: Torbjørn Kosmo
ORGANISERER: Eija Nikolaisen, Johanne Veiåker, Ludvig Landseth, Sigrid Løkstad (alle bakerst i midten) og resten av ungdommene på bildet er de som arrangerer og organiserer UKM i Målselv den 25. februar. Foto: Torbjørn Kosmo

Denne gjengen skal arrangere UKM

Det skal mye til for å skape en hel festival, og det blir intet unntak når Ung Kultur Møtes-festivalen (UKM) finner sted den 25. februar. Da er det godt at UKM i Målselv er i trygge, unge hender.FESTIVAL

Publisert Sist oppdatert

De fire ungdommene Sigrid Løkstad, Ludvig Landseth, Johanne Veiåker og Eija Nikolaisen er blant flere som i disse dager møtes på Istindportalen i Heggelia for å planlegge og organisere UKM-festivalen som finner sted om litt over en måned.

Alle som har organisert noe før, vet at ting må på plass. I UKM-sammenheng må lyd- og lysoperatører leies inn, reklamering må på plass, det kunstneriske innholdet må komme i en rekkefølge som gjør det mest mulig sømløst for alle parter.

Om en måned

Alt dette, og mer til, skal ungdommene passe på at er i orden fram mot den store dagen den 25. februar.

– Vi planlegger hvem som skal stå på scenen, hvem som skal stå ved kunstutstillinga, og hvordan man skal organisere alt. Alle har hvert sitt område de har ansvar for. Du har konferansierer, du har produsenter, du har de som må passe på lyd og lys, og så videre, sier Sigrid Løkstad.

At ikke alt kan være like lett alltid, kan Johanne Veiåker skrive under på. I år er på langt nær første gang hun har vært med på å organisere UKM i Målselv. I fjor gikk ikke alt som planlagt.

– Med så mange elementer i sving samtidig, så kommer det utfordringer på et eller annet tidspunkt. I fjor merket vi at det var dårlig forberedelse. Det skjedde mye under forestillinga i fjor som vi kommer til å ha mer kontroll på i år, sier Veiåker.

Skal være konferansier

For Eija Nikolaisens del var det konferansierjobben som ble hennes i fjor. I år kommer hun til å fortsette der hun slapp for bare ett år siden.

– Det var gøy å være konferansier, og spesielt fordi jeg gjorde det med noen andre. Jeg hadde aldri trodd at det skulle gå så bra som det gjorde, men det gjorde altså det, sier hun.

Mens de andre ungdommene har sine faste roller og ansvar, var Ludvig Landseth den som tok på seg «altmuligmann»-rollen.

– I fjor gjorde jeg litt av hvert. Jeg er en «potet», og kan egentlig brukes til alt. Det er et ansvar som jeg trives med, og jeg liker at det innebærer variert arbeid, sier han.

Holder den røde tråden

Det er belgiske Liza Cordemans som har ansvaret for å passe på at ungdommene har en rød tråd i sitt arbeid. Hun har tidligere erfaring med å organisere større festivaler.

– Jeg passer på at de store linjene følges slik at man kommer dit man skal for å arrangere en festival, og jeg gir dem små påminnere om hva som kan være viktig i organiseringa. Jeg er også deres mentor gjennom prosessen, ettersom at jeg har erfaring med å arrangere festivaler fra før av. Når enn de trenger hjelp, så stiller jeg opp, sier Cordemans.

Powered by Labrador CMS