TIL MÅLSELV: Neste lørdag kommer Sølvguttene til Målselv kirke. Foto: Pressefoto
TIL MÅLSELV: Neste lørdag kommer Sølvguttene til Målselv kirke. Foto: Pressefoto

Denne kjente gjengen kommer med julestemning til Målselv

MÅLSELV: På lørdag kommer et av Norges aller mest anerkjente kor til Målselv. Da inntar selveste Sølvguttene Målselv kirke sammen med tre av landets beste operasolister.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss. Det er ikke hvert år vi er i Målselv, men en av våre eldste herrestemmer sa at han hadde vært her og sunget med koret på 1950-tallet, smiler Hans Petter Stub, som er markedsleder hos Sølvguttene.

Sølvguttene ble stiftet av Torstein Grythe i 1940. Koret er en institusjon i norsk sang og musikkliv. Sølvguttene har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser, og koret har vunnet den britiske korkonkurransen «Let the Peoples Sing». Koret har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje og korets klang og korkultur er unik. Når de lørdag 30. november kommer til Målselv er det i tillegg med tre av landets ledende solister fra den Norske Opera; sopranen Eli Kristin Hanssveen, tenoren Thor Inge Falch og barytonen Yngve Søberg.

– Vi lover en fantastisk fin konsert i Målselv kirke av koret og disse tre stjernesolistene, sier Hans Petter Stub.

Kun to steder i nord

Sølvguttene er rundt regnet hvert andre år på turne i den nordligste landsdel. I år er det bare Målselv og Narvik som får besøk av det kjente guttekoret. At de synger i Målselv kirke, setter koret ekstra stor pris på.

– Det er i kirker vi aller helst vil synge. Der er det mer høytidelig og en veldig fin akustikk for de som synger, sier Hans Petter Stub.

Til denne juleturneen, som for øvrig startet mandag i Oslo konserthus, har koret med 50 av sine medlemmer. Av disse er det 10-12 herrestemmer. Den eldste er over 70 år gammel.

– Vi må ha med herrestemmer i koret, men for å få være herrestemme er det et krav at du har vært med i koret som ung gutt, sier Hans Petter Stub.

Sølvguttene har totalt rundt 150 sangere, de fleste mellom 10 og 16 år. Hvem som blir med på turneer som denne kommer blant annet av hvem det passer for og hvem som vil være med.

– På denne konserten blir vi både å synge tradisjonelle julesanger som Glade jul og Deilig er jorden, men det blir også annen typisk kirkemusikk og noen «operasvisker» fra våre fantastiske tre operasolister, sier Hans Petter Stub.

Hver julaften når Sølvguttene et publikum på over 1 million når de synger jula inn på NRK år etter år.

Ledige billetter

For Istind Arrangement er konserten med Sølvguttene et lite «scoop». De samarbeider med Narvik kulturhus om å få Sølvguttene nordover. Ei uke før konserten var 430 av 560 billetter i kirka solgt ut.

– Vi har 130 billetter igjen, men de som vil ha plass i kirka og få med seg denne konserten, bør være raske. Det at vi har fått til denne konserten i Målselv er helt fantastisk, sa Svein Erik Pedersen i Istind Arrangement på fredag.

Det skal fortsatt være billetter igjen for de som enda ikke har sikret seg en.

Powered by Labrador CMS