Mange eldre sitter alene hjemme i disse dager:

SOSIALT LAG: Daglig leder i Frivilligsentralen i Målselv, Lise Tråsdahl, forklarer at adventskaffen er ment for å bekjempe ensomhet hos de eldre, i disse pandemitider. Foto: Torbjørn Kosmo
SOSIALT LAG: Daglig leder i Frivilligsentralen i Målselv, Lise Tråsdahl, forklarer at adventskaffen er ment for å bekjempe ensomhet hos de eldre, i disse pandemitider. Foto: Torbjørn Kosmo

Det akter Frivilligsentralen i Målselv gjøre noe med

MÅLSELV: Tirsdag 1. desember inviterer nemlig Frivilligsentralen i Målselv på kaffe for de eldre.

Publisert Sist oppdatert

Frivilligsentralen i Målselv ønsker med adventskaffen å hjelpe de mange som sitter hjemme og har lite eller ingen kontakt med andre.

For det er brått slik det har blitt som et resultat av covid-19-pandemien og begrensingene som pandemien har ført med seg.

For å prøve å motvirke ensomhet og isolasjon blant de eldre inviterer frivilligsentralen til kaffedrikking og kakespising i LHL-bygget på Bardufoss.

– Jeg håper at dette er noe de vil sette pris på, sier daglig leder i Frivilligsentralen i Målselv, Lise Tråsdahl.

Visse begrensinger

Det vil naturligvis foreligge begrensinger på hvor mange som kan møtes til kaffe og kaker på en og samme gang. Det er fem borettslag som er invitert, men ikke alle har lov til å møte samtidig. Derfor har det blitt bestemt at hvert borettslag inviteres etter tur. Hun presiserer at det kun er de eldre som er invitert i de respektive borettslagene.

– Vi er nødt til å ha en liten opptelling. Valget lå på å invitere ett og ett borettslag, eller påmelding for å begrense antallet som kommer samtidig. Vi må se om folk vil være med og om dette er interessant. Det er ganske mange folk som bor i borettslagene til sammen. Det er ikke alle disse som er i kategorien «eldre», sier hun.

At det gjøres på denne måten skyldes smittevernhensyn, forklarer hun.

Midlene som finansierer det sosiale laget, kommer fra Fylkesmannen. Det ble nemlig i høst invitert til å søke etter midler fra to potter som regjeringa hadde fordelt. Midlene var fordelt på hele Troms og Finnmark.

– Det lå tretten millioner kroner i den ene potten, som var beregnet på aktivitetstilbud for sårbare eldre. Den andre, på elleve millioner kroner, var beregnet på besøksverter for sårbare eldre. Det er mange som sitter hjemme og er ganske isolert i denne tiden. De eldre som får dette tilbudet har kort gangavstand til LHL fra der de bor, sier hun.

Uhøytidelig adventskaffe

Adventskaffen vil ikke bære preg av høytidelighet. Det er ikke lagt opp et program for dagen.

– Tilbudet varer fram til at folk har lyst til å gå hjem. Erfaring tilsier at det bruker å gå noen timer. Om folk vil sitte lenger, så går det bra, sier Tråsdahl.

Tråsdahl ser for seg at det vil bli aktuelt å arrangere adventskaffe enda en gang før jul.

– Det skal fint gå an. Det er så lite som skal til for å stelle i stand dette, og det betyr så mye. Når vi er så heldig at vi sitter med en pott med penger, så kan man være så råflott at man bestiller ferdig kake fra bakeriet, ler daglig leder i Frivilligsentralen i Målselv, Lise Tråsdahl.

Powered by Labrador CMS