BARE ROS: Journalistene Knut Befring (t.v.), John Byman og Ole John Hostvedt er veteraner i LS-sammenheng. De får ikke fullrost Landsskytterstevnet i Øverbygd. Foto: Ivar Løvland
BARE ROS: Journalistene Knut Befring (t.v.), John Byman og Ole John Hostvedt er veteraner i LS-sammenheng. De får ikke fullrost Landsskytterstevnet i Øverbygd. Foto: Ivar Løvland

– Det beste landsskytterstevnet noen gang

RÅVATN: Landsskytterstevnet 2016 ble avsluttet i går ettermiddag Fra alle hold ha det vanket bare ros. Journalistveteraner betegner LS 2016 som det beste som er arrangert.

Publisert Sist oppdatert

– Vi får si som Juan Antonio Samaranch: Dette har vært «best games ever»!

Lovordene kommer fra tre av de aller mest rutinerte journalistene som har fulgt landsskytterstevnet en årrekke. John Byman har dekket LS hvert eneste år siden 1979. Nesten like lenge har Ole John Hostvedt vært med, mens Knut Befring har vært med siden 1993. Med et par års unntak.

De tre skriver for mange sørnorske aviser, og de har knapt et eneste negativt ord å si om årets landsskytterstevne og har heller ikke hørt andre si noe i den retning.

– Vi hører det fort om det er noe, men det har det ikke vært. Tvert imot, sier John Byman, som alene skriver skyting for seks aviser.

Han har vært journalistenes talsmann på landsskytterstevner nesten like lenge som han har jobbet på disse. Om årets stevne melder han bare ros.

– Alt har egentlig vært perfekt, og alt har gått på skinner. Det var bra i 2006, men det har vært enda bedre nå, sier han.

Før alle stevner har han de siste årene vært på besøk hos arrangørene på forhånd for å se til at alt legges til rette for pressen. Til Målselv fant han det ikke nødvendig å reise engang.

– Nei, her virket alt i rute, og det har det jaggu vært også, sier John Byman.

Han er overrasket over at det ble så stort publikumsoppmøte på torsdagens kongelag. Der anslår han at det var mellom 2- og 3000 mennesker på arenaen.

– Eneste problemet er avstandene her. Det er litt langt til overnattingssteder for dem som ikke skyter, men det er et mindre problem, sier John Byman.

At skytinga på grovfelten foregår i Mauken, er et lite minus, med noen kilometers kjøring for skytterne og dem som er rundt.

– Voss har den mest kompakte arenaen og er kanskje den eneste arrangørene som er på samme nivå som det vi har her i Målselv, sier journalistveteranene.

Sammenlignet med Bodø, mener de Målselv har en klar fordel.

– Skyting er bygdenes idrett, og her har dere hele bygda i ryggen. Her stiller alle opp om Landsskytterstevnet. Slik er det ikke i Bodø. 1–0 til Målselv i den kampen, sier Ole John Hostvedt.

Knut Befring legger vekt på at alle har vært positive i Målselv.

– Det har vært smil og glede over alt. Hjelpsomhet og smil fra parkeringa og inn. Jeg tror det er viktig for Nord-Norge å beholde Målselv som arrangørsted, selv om krefter ikke vil lenger nord enn til Bodø, sier Knut Befring.

De tre håper landsskytterstevnet ikke har vært i Øvre Målselv for siste gang.

– Det er andre som bestemmer slikt, men Målselv har lagt inn en god søknad for landsskytterstevnet videre, sier journalistveteranene.

Powered by Labrador CMS