Nå har Sp tatt valget:

SKAL STYRE SAMMEN: Fra og med neste onsdag blir Bengt-Magne Luneng (t.h.) ordfører, og Martin Nymo (t.v.) forblir varaordfører. Foto: Kari Anne Skoglund (Arkiv)
SKAL STYRE SAMMEN: Fra og med neste onsdag blir Bengt-Magne Luneng (t.h.) ordfører, og Martin Nymo (t.v.) forblir varaordfører. Foto: Kari Anne Skoglund (Arkiv)

Det blir blågrønt samarbeid i Målselv

MÅLSELV: Nå er det bestemt: Bengt-Magne Luneng (Sp) tar over ordførerrollen i Målselv, og Martin Nymo (H) får forbli varaordfører.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld bestemte kommunestyregruppa og styret i Målselv Sp seg for hvem de ønsker å samarbeide med i den kommende valgperioden. Med 46,6 prosent av stemmene i årets valg, har de nærmest kunnet velge og vrake blant potensielle samarbeidspartnere. Målselv Ap ble tidlig avslått fordi de ønska å beholde Nils Foshaug som ordfører, og Sp begynte å forhandle med Sosialistisk Venstreparti og Rødt. Etter ei stund begynte de også å forhandle med Høyre, og tidligere denne uka kunne de melde at de har forhandla seg fram til avtaler med begge sidene og at de nå måtte ta et valg. Bengt-Magne Luneng bekrefter til Nye Troms at de har bestemt seg for å gå inn for en avtale med Høyre. Det var dog ikke et enkelt valg.

– Vi har fremforhandla to avtaler, men det var ulemper og fordeler med begge avtalene. Det ble diskusjoner, men vi landa på at avtalen med Høyre var det beste for Sp, sier Målselvs kommende ordfører.

Grugleder seg

De har snakka med Høyre etter møtet, og de har bekrefta at de ønsker å inngå samarbeid med Sp. Det vil si at Luneng blir ordfører de neste fire åra, mens Høyres Martin Nymo blir varaordfører. Den rollen har han sittet i sia oktober i fjor.

– Nymo representerer en kontinuitet i forhold til det arbeidet som har vært gjort av den politiske ledelsen i Målselv kommune. Jeg tror vi kommer til å jobbe godt i lag, sier Luneng.

Han synes det er godt å ha landa på en avtale etter flere uker med forhandlinger og diskusjoner.

– Nå kan vi løfte fokuset framover og jobbe for Sp-politikk de neste fire åra, sier Luneng.

Førstkommende onsdag blir det nye kommunestyret konstituert, og Luneng blir da Målselvs nye ordfører. Det er en rolle som er ny for han.

– Det blir spennende, og man grugleder seg. Det er rett på, det blir ikke noe hvileskjær, sier Luneng.

Powered by Labrador CMS