FÆRRE FLYVNINGER: Grunnet mindre etterspørsel kan vi forvente færre flyvninger til og fra Bardufoss. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)
FÆRRE FLYVNINGER: Grunnet mindre etterspørsel kan vi forvente færre flyvninger til og fra Bardufoss. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)

Det blir færre flygninger fra Bardufoss

MÅLSELV: Den nærmeste tida kan man forvente færre flygninger til og fra Bardufoss grunnet mindre etterspørsel.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med koronaviruset og mindre etterspørsel på flyreiser vil det være færre flygninger til og fra Bardufoss i kommende periode. Fokuset til SAS nå er å få hjem de som er i utlandet.

Skal man ut og reise vil det likevel være mulig. Pressesjef i SAS, John Eckhoff, forteller at de kommer til opprettholde rutenettet, men med redusert frekvens. De kommer altså til å fortsette å fly til og fra Bardufoss, men redusere antall flygninger.

– Det er fortsatt folk som flyr, sier Eckhoff.

De som skal reise kan gratis booke om billetter hvis man har behov for det. Man kan også velge å få en voucher til fremtidige flygninger, istedenfor å booke en ny reise med en gang.

Oppsøk informasjon på nett

Eckhoff sier at man finner all informasjon om SAS sine flygninger på deres hjemmesider, samt informasjon som er relevant til koronaspørsmål. Reisende vil også finne informasjon på deres Facebook-sider. Hvis man skal reise anbefaler han å oppsøke disse sidene for å holde seg oppdatert.

– Det er en situasjon som forandrer seg time for time, sier han.

Dersom man skal fly de førstkommende dagene kan man ta kontakt med SAS for hjelp. Er reisen mer enn tre dager frem i tid er man nødt til å vente med å kontakte SAS på grunn av stor pågang.

Permitterer ansatte

På lørdag sendte SAS ut permitteringsvarsel til 200 piloter og kabinansatte i Norge. Dette er konsekvenser av mindre etterspørsel og færre flygninger. Permitteringene trer i kraft fra tirsdag.

Eckhoff forteller at dette vil ha ringvirkninger for de som jobber på flyplassene også.

Powered by Labrador CMS