HER BLIR DET FORTAU: I motsetning til hva Forsvarsbygg ønsker, blir det bygd fortau også på vestsiden av Kapellvegen. (Arkivfoto: Toril F. Ingvaldsen)
HER BLIR DET FORTAU: I motsetning til hva Forsvarsbygg ønsker, blir det bygd fortau også på vestsiden av Kapellvegen. (Arkivfoto: Toril F. Ingvaldsen)

Det blir fortau i Heggelia

MÅLSELV: Målselv kommune har bestemt at det skal bygges fortau langs deler av Kapellvegen i Heggelia.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsbygg ønsket ikke å bygge fortau langs Kapellvegen i Heggelia og søkte til Målselv kommune om dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene for området i mars. Kommunen har i et brev til Forsvarsbygg behandlet søknaden og kommet fram til at det skal bygges fortau langs deler av Kapellvegen. Kommunen skriver at det ikke gis dispensasjon fra rekkefølgekravet i punktet fortau fra krysset ved E6 til Joker’n pizzabar. Dermed blir det bygd fortau på motsatt side av veien for Istindportalen.

«Vurderingen er gjort utfra bevegelsesmønsteret til fotgjengere fra krysset ved Heggelia kapell/E6 og inn mot Istindportalen, bolig- og leirområdet» heter det i brevet fra kommunen.

Forsvarsbygg søkte også dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene om etablering av en passeringslomme på E6 ved inn- og utkjøring til Rusta befalsmesse. Målselv kommune har innvilget dispensasjon fra rekkefølgekravet.

«Vurderingen er gjort i forhold til kommende endring i trafikkmønsteret ved Rusta befalsmesse» skriver kommunen i brevet. Forsvarsbygg skrev i sin søknad at bruken av det nye kjøkkenet og messebygget i nye Bardufoss leir fra sommeren 2015 vil føre til en betydelig reduksjon av trafikken i krysset.

Powered by Labrador CMS